Termín obdržení zásilky
Česká pošta Úterý 14.05
PPL Úterý 14.05
Osobní odběr Středa 15.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Consuetudines. Assistentiae Germaniae I.

Consuetudines. Assistentiae Germaniae I.
15 %

308  Kč 364 Kč

Expedice za 2 až 3 dny

Sleva až 70% u třetiny knih
Cílem této edice je zpřístupnění významného pramene pro studium vnitřního života jezuitských řádových komunit, tzv. konsvetudinářů (Consuetidunes). Těchto pramenů se dochovalo poměrně velké množství a navíc velmi se liší forma i obsah jednotlivých textů, proto se ediční projekt pokouší představit některé typické zástupce. Nabízí tak relativně reprezentativní a přitom homogenní vzorek konsvetudinářů pro celé provincie (svazky I. a II.), a také podrobnější svody pro jednotlivé koleje české provincie (svazek III.). Předkládaný I. svazek je vedle jmenného a věcného rejstříku opatřen též doprovodnou studií. Text publikace je latinský a český, úvod český a anglický, resumé v angličtině.
Nakladatel: Historický ústav AV ČR, v.v.i.
Rok vydání: 2011
Jazyk : Čeština
Druh: 1 x kniha
Vazba: brožovaná
Počet stran: 296
Zařazení: Česko Anglie studie Německo texty Rakousko písemné prameny 1618-1648 jezuité křesťanská literatura řeholní život organizace a struktura církve Flandry latinské rukopisy řehole (texty) kritická vydání řeholní spiritualita novověké rukopisy
Mohlo by se vám také líbit..