Termín obdržení zásilky
Česká pošta Středa 24.04
PPL Středa 24.04
Osobní odběr Čtvrtek 25.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Století evangelických časopisů 1849–1948

Století evangelických časopisů 1849–1948
21 %

143  Kč 180 Kč

Expedujeme 1 až 2 dny

Sleva až 70% u třetiny knih
Tato práce je prvním uceleným a vědecky zpracovaným přehledem českých a moravských evangelických časopisů z let 1849-1948. Ideová a teologická orientace časopisů je zde poprvé zřetelně a výstižně naznačena a zasazena minimálně do středoevropských souvislostí. Zvláštního ocenění zaslouží rozsáhlý kritický poznámkový aparát. Vůbec se nejedná o nudné čtení, jak by mohl název díla napovídat. Ba naopak, díky tomu, že autor je důvěrně seznámen nejen s nejen evangelickým duchovním prostředím doby, ale i s konkrétními osudy jednajících, zde vydávajících osob, vzniká opravdu velmi ucelený a úplný obraz této duchovní a komunitní vrstvy české a moravské společnosti. Navíc autor velmi často ukazuje, jak se "evangelických" témat zmocňovala především mladočeská žurnalistika a využívala je pro své politické a nacionální cíle a také upozorňuje na to, kdy "evangelictví", respektive evangelická témata mohla rezonovat v celé, jinak (někdy jen formálně) katolické společnosti. Je až s podivem, kolik intelektuální práce byla tato velmi úzká složka národního tělesa zvláště v druhé polovině 19. století schopna vyprodukovat. Takže toto dílo není jenom o časopisech, ale také o lidech a jejich ideových sporech a také o jejich vnitřním světě. (z lektorského posudku prof. Milana Hlavačky)
Autor:
Nakladatel: Kalich
ISBN: 978-80-7017-139
Rok vydání: 2010
Jazyk : Čeština
Druh: 1 x kniha
Počet stran: 176
Zařazení: Česko studie prameny intelektuální život křesťanství a společnost křesťanství a politika vydavatelská činnost křesťanství a kultura publikační činnost evangelictví evangelický tisk evangeličtí nakladatelé a vydavatelé
Mohlo by se vám také líbit..