Termín obdržení zásilky
Česká pošta Pondělí 29.04
PPL Pondělí 29.04
Osobní odběr Úterý 30.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Pověsti z Hranicka

Pověsti z Hranicka
11 %

230  Kč 260 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Sbírka téměř sedmdesáti příběhů přináší nejstarší písemně zaznamenané pověsti a historky z Hranic a okolí provázené barevnými ilustracemi. Hranicko je pozoruhodná oblast Pobečví, Potštátska a Záhoří s bohatými přírodními i kulturními památkami, z nichž vynikají především četné rozvaliny hradů a nejhlubší propast v České republice. Vedle pověstí o hradech, propasti nebo pokladech, četných umrlcích, ďáblech a hastrmanech jsou osobitými příspěvky do obecného strašidlopisu ve zdejším kraji hojní věščáci, poseci, čudové a nejrůznější světlonoši, fajermoni, ohnivé svině, psi a bečky. Kniha může zaujmout čtenáře všech generací, ať už je zajímají pověsti o významných památkách, krvavé historky, rozličná strašidla a nebo hostorické souvilsosti, osobité fabulace a svérázný jazyk. Sbírka téměř sedmdesáti příběhů přináší nejstarší písemně zaznamenané pověsti a historky z Hranic a okolí provázené barevnými ilustracemi. Hranicko je pozoruhodná oblast Pobečví, Potštátska a Záhoří s bohatými přírodními i kulturními památkami, z nichž vynikají především četné rozvaliny hradů a nejhlubší propast v České republice. Vedle pověstí o hradech, propasti nebo pokladech, četných umrlcích, ďáblech a hastrmanech jsou osobitými příspěvky do obecného strašidlopisu ve zdejším kraji hojní věščáci, poseci, čudové a nejrůznější světlonoši, fajermoni, ohnivé svině, psi a bečky. Kniha může zaujmout čtenáře všech generací, ať už je zajímají pověsti o významných památkách, krvavé historky, rozličná strašidla a nebo hostorické souvilsosti, osobité fabulace a svérázný jazyk.
Autor:
Nakladatel: Nakladatelství DOST
ISBN: 978-80-902942-0-2
Rok vydání: 2007
Jazyk : Čeština
Druh: 1 x kniha
Vazba: vázaná
Počet stran: 256
Zařazení: monografie obrazové publikace moderní architektura architektura moravské pověsti historismus (umění) Hranice (Přerov, Česko) Hranice (Přerov, Česko : oblast)
Mohlo by se vám také líbit..