Termín obdržení zásilky
Česká pošta Pondělí 06.05
PPL Pondělí 06.05
Osobní odběr Úterý 07.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Salin dar - Matčin příběh

Salin dar - Matčin příběh
11 %

238  Kč 269 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Matčin příběh Vzpomínky polské židovské dívky na pracovní tábor v Žacléři Sala strávila v pracovním táboře v Česku za války tři roky. Její vzpomínky a dopisy z té doby zachytila v knize Salin dar její dcera Saly, Ann Kirschner. Paní Sala po válce emigrovala do USA, její dcera je nyní děkankou Macaulay Honors College, City University of New York. O svých válečných zážitcích paní Sala doma nikdy nemluvila, až před operací srdce ukázala své dceři svazek dopisů a zápisků z té doby… Pro mnoho lidí v Česku je novinkou, že i u nás byly Schmeltovy pracovní tábory s krutým zacházením . Tento příběh zaujal studentku Filmové akademie Miroslava Ondříčka v Písku Karin Venhauer, která ze Žacléře pochází, natolik, že iniciovala české vydání této knihy a o osudu Saly připravuje dokumentární film – na projekt získala grant z programu Think Big od Nadace O2. Autorka počátkem března přijíždí do České republiky, aby knihu představila čtenářům a osud své matky studentům.
Autor:
Nakladatel: Mladá fronta
ISBN: 978-80-204-2648-2
Jazyk : Čeština
Vazba: Pevná bez přebalu lesklá
Počet stran: 278
Zařazení: korespondence vzpomínky 1939-1945 druhá světová válka (1939-1945) Židé holocaust (1939-1945) pracovní tábory ženy a válka Kirschner, Sala Garncarz, Garncarz (rodina) Žacléř (Česko)
Mohlo by se vám také líbit..