Termín obdržení zásilky
Česká pošta Čtvrtek 20.06
PPL Čtvrtek 20.06
Osobní odběr Pátek 21.06
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Trojou a vŕškom pamäti (slovensky)

Trojou a vŕškom pamäti

311  Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Prozaický opus Ladislava Balleka sa už dávno zaradil medzi klasické diela novšej slovenskej literatúry, najmä, keď sa po experimentujúcom období v sedemdesiatych rokoch priklonil celkom evidentne k realistickej poetike, ktorú inovoval najmä uplatnením fantazijnosti a imaginatívnosti, ako aj odklonom od tematizovania súčasnosti k tematizovaniu nedávnej minulosti. Podarilo sa mu vytvoriť veľké humanisticky orientované spoločenské romány (Pomocník, Agáty a i.), v ktorých sa do popredia dostali osudy individuálnych ľudí.
Pre čitateľov bude azda do istej miery prekvapením najnovšia Ballekova práca Trojou a vŕškom pamäti s podtitulom Pisárov dlhý zápis, v ktorej realisticky, často lakonicky, ale aj s odstupom a zmyslom pre iróniu rozpráva o rokoch svojho veľvyslaneckého pôsobenia v Prahe. Kniha je autentickým svojráznym svedectvom o širokospektrálnom zábere diplomatickej práce, ale aj o osobne zaujatom prístupe rozhľadeného vzdelanca k možnostiam tohto typu intelektuálnej misie.
Autor:
Nakladatel: KALLIGRAM, spol. s.r.o.
ISBN: 978-80-8101-729-2
Rok vydání: 2013
Jazyk : Slovenština
Druh: Kniha
Vazba: Brožovaná bez přebalu lesklá
Počet stran: 696
Zařazení: Česko 20.-21. stol. deníky Slovensko diplomaté 2001-2010
Mohlo by se vám také líbit..