Termín obdržení zásilky
Česká pošta Úterý 02.04
PPL Úterý 02.04
Osobní odběr Středa 03.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Mezi emigrací a koncentračním táborem

Mezi emigrací a koncentračním táborem
18 %

288  Kč 350 Kč

Expedice za 2 až 3 dny

Sleva až 70% u třetiny knih

Carmen Renate Köperová, frankfurtská herečka, spisovatelka a režisérka, zaznamenala rozhovory s pěti lidmi, kteří byli pronásledováni během nacistické okupace, přežili a odhodlali se o svých hrůzných zážitcích vyprávět. Vídeňan Hermann Langbein líčí svou odyseu od nasazení ve španělské občanské válce přes internaci v koncentračním táboře po osvětimské procesy. Viktor Matejka se dostává jako vzdělávací funkcionář do prvního transportu do Dachau, kde se snaží podporovat intelektuální život. Lékař Bernhard Littwack zažívá se svou nežidovskou manželkou útrapy dlouhého rozdělení a pronásledování, ženoucí je z Berlína přes Španělsko do táborů Drancy a Blechhammer. Herec Karl Paryla najde nejprve záchranu v emigrantském divadle v Curychu, poté se stává hnacím motorem legendárního divadla Scala ve Vídni a nakonec se pokouší o navrácení samostatnosti hereckému umění v NDR. Olomoučanka Trude Simonsohnová přežívá internaci v Terezíně a Osvětimi. Carmen Renate Köperová sestavila tuto knihu nejen s úmyslem zachytit kus orální historie, ale zároveň chtěla i varovat současnou společnost před hrozícím nebezpečím opakování katastrofy druhé světové války, před narůstajícími projevy xenofobie a rasismu. Přeložila Ivana Cahová.

Autor:
Nakladatel: Academia
ISBN: 978-80-200-2343-8
Jazyk : Čeština
Vazba: Vázaný
Počet stran: 264
Zařazení: rozhovory Židé koncentrační tábory političtí vězni 1933-1945 holocaust (1939-1945) exil orální historie emigranti
Mohlo by se vám také líbit..