Termín obdržení zásilky
Česká pošta Čtvrtek 16.05
PPL Čtvrtek 16.05
Osobní odběr Pátek 17.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Josef Žídek

Josef Žídek
13 %

314  Kč 360 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Josef Žídek v současné době nezaslouženě reprezentuje polozapomenutou postavu moderních církevních dějin 20. století. Svým životním dílem se zařadil do plejády výrazných osobností církevně-reformního hnutí a patří k zakladatelům české pravoslavné církve. Jeho životní osudy jsou spjaty zejména s malou hanáckou vesnicí Chudobín nedaleko Litovle na Olomoucku, označovanou za ,,pravoslavný Řím'. Vybudoval vzornou církevní obec a zejména jeho zásluhou zde byly postaveny původně dva pravoslavné chrámy.. Žídkovo působení v české pravoslavné církvi ukončil na konci 30. let 20. století zásadní názorový střet s vůdcem církve, biskupem Gorazdem.
Nakladatel: Univerzita Palackého v Olomouci
Rok vydání: 2010
Jazyk : Čeština
Zařazení: monografie Morava (Česko) církevní dějiny křesťanští kněží pastorace křesťanští reformátoři církevní život křesťanské církve reforma církve náboženské konverze katolický modernismus 1901-1950 pravoslavné církve Chudobín (Litovel, Česko)
Mohlo by se vám také líbit..