Termín obdržení zásilky
Česká pošta Čtvrtek 23.05
PPL Čtvrtek 23.05
Osobní odběr Pátek 24.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Arcibiskup František Kordač

Arcibiskup František Kordač

274  Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
První pražský arcibiskup Československé republiky František Kordač bývá někdy označován za kontroverzní postavu. Vzdělaný a schopný katolický kněz, profesor pražské teologické fakulty, ale také politik českého křesťansko-sociálního hnutí, filozof a teolog, se stal primasem českým v jednom z nejsložitějších období našich národních dějin. Významně přispěl k urovnání poměru mezi Vatikánem a ČSR a zásadním způsobem zasáhl do výchovy a vzdělávání duchovenstva. O řešení církevních problémů v zemi měl vlastní představy, proto jeho působení na biskupském stolci bylo ukončeno vynucenou rezignací a velkou aférou. Životopisně koncipovaná kniha, opírající se o zdroje z českých a vatikánských archivů, přístupným způsobem čtenáře seznamuje s dílem tohoto muže.
Autor:
Nakladatel: Univerzita Palackého v Olomouci (UPOL)
ISBN: 978-80-244-3371-4
Rok vydání: 2013
Jazyk : Čeština
Vazba: Viazaná
Počet stran: 224
Zařazení: biografie monografie stát a církev náboženské polemiky dokumenty pastorace katolicismus katolická teologie křesťanství a společnost organizace a struktura církve politická činnost arcibiskupové pedagogové katoličtí teologové kněžské semináře katolický modernismus 1901-1930
Mohlo by se vám také líbit..