Termín obdržení zásilky
Česká pošta Pondělí 20.05
PPL Pondělí 20.05
Osobní odběr Úterý 21.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

K slobodným pobrežiam (slovensky)

K slobodným pobrežiam
25 %

134  Kč 177 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Básnik.,redaktor a prekladateľ Mikuláš Šprinc je jedným z mnohých slovenských spisovateľov, ktorí museli po vojne opustiť svoju vlasť, aby nezradili sami seba. Aj Šprinc v lete 1945 emigroval zo Slovenska a po strastiplnej ceste sa dostal až do Vatikánu. Svoje zážitky, skúsenosti a ťažkosti, s ktorými sa musel vyrovnávať v povojnovej Európe pred odchodom do Ameriky, opísal v tejto memoárovej knihe. V nej podáva jedinečné autentické svedectvo o prvých rokoch života slovenskej povojnovej emigrácie v Bavorsku, Rakúsku a v Taliansku - pridáva osobné skúsenosti s utrpením slovenských utečencov, ktoré najskôr ako pápežský delegát III. vatikánskej misie v Rakúsku a v Nemecku a potom ako sociálny pracovník vo vatikánskom Centrálnom úrade pre obete vojny zažil na vlastnej koži.
Autor:
Nakladatel: Vydavatežstvo Matice slovenskej,s.r.o.
ISBN: 80-7090-731-2
Jazyk : Slovenština
Druh: Kniha
Vazba: Pevná bez přebalu matná
Počet stran: 272
Zařazení: autobiografické vzpomínky Vatikán Rakousko politická emigrace katoličtí kněží exil Bavorsko (Německo) slovenští básníci
Mohlo by se vám také líbit..