Termín obdržení zásilky
Dodací doba je ovlivněna statním svátkem ( 01.05 )
Česká pošta Čtvrtek 02.05
PPL Čtvrtek 02.05
Osobní odběr Pátek 03.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Panství ideologie a moc literatury

Panství ideologie a moc literatury
23 %

222  Kč 289 Kč

Expedujeme 1 až 2 dny

Sleva až 70% u třetiny knih
Literární historik, vysokoškolský pedagog, kritik a editor Jiří Brabec (1929) je bezesporu výrazná autorita oboru, přesto nebyly jeho texty roztroušené po časopisech a sbornících knižně dosud zveřejněny. Těžiště knihy tvoří projevy, které se vyslovují k aktuálním problémům dnešní literatury, literární vědy či historiografie, současně se mnohé z nich obracejí i k základním kulturním otázkám přítomnosti. Vedle prací věnovaných obecně problémům literární historie (např. Modely kritické reflexe moderní české literatury) je to zejména významný celek masarykovských studií. Zastoupeny jsou též studie sledující témata, jako jsou například antisemitismus v literatuře přelomu 19. a 20. století, literárněhistorické zkoumání baroka, interpretace expresionismu ve dvacátých letech 20. století, problémy estetické normy v totalitním systému či literární historie v 70. a 80. letech 20. století a mnohá další.
Autor:
Nakladatel: Filip Tomáš - Akropolis
ISBN: 978-80-87310-02-1
Jazyk : Čeština
Druh: Kniha
Vazba: Vázaný
Počet stran: 320
Zařazení: 20.-21. stol. sborníky články studie česká literatura literárněvědné rozbory literární kritika literární historie
Mohlo by se vám také líbit..