Termín obdržení zásilky
Česká pošta Pátek 17.05
PPL Pátek 17.05
Osobní odběr Pondělí 20.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Černovický Baťa Osudy rodiny Schönbachových

Černovický Baťa Osudy rodiny Schönbachových
13 %

78  Kč 89 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Když se řekne Rudolf Schönbach, černovický "Baťa", zakladatel kožedělné výroby v Černovicích, jen málo lidí ví, o jak významnou osobnost jde. Přitom tento človek je přirovnáván právě k našemu nejúspěšnějšímu podnikateli Baťovi. Oba měli některé rysy společné. Především podnikavého ducha a nezdolné pragmatické myšlení. Líčení černovického "Bati" se opírá především o vzpomínky Josefa Hrdličky, Schönbachova kamaráda z dětství, o dobové dokumenty, novinové články a další materiály. Tato kniha spisovatelky Jany Dohnalové je připomínkou jednoho obdivuhodného člověka, který dokázal velké věci i navzdory své nemoci. Podnik, který založil, tu stále stojí jako tichý svědek všech změn. Dnes je opět soukromým majetkem a můžeme jen litovat, že už ne rodiny Schönbachů.
Autor:
Nakladatel: Petrklíč nakladatelství s.r.o
ISBN: 978-80-7229-237-0
Rok vydání: 2010
Jazyk : Čeština
Druh: Kniha
Vazba: Brožovaná bez přebalu matná
Počet stran: 44
Zařazení: biografie 20. stol. politická perzekuce podnikatelé 1948-1956 Schönbach, Rudolf, kožedělný průmysl Černovice (Pelhřimov, Česko)
Mohlo by se vám také líbit..