Termín obdržení zásilky
Česká pošta Středa 03.04
PPL Středa 03.04
Osobní odběr Čtvrtek 04.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Utajené zápisníky Agathy Christie

Utajené zápisníky Agathy Christie
20 %

321  Kč 399 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Agatha Christie zemřela roku 1976 ve věku 85 let – tou dobou byla nejoblíbenější spisovatelkou na světě. S celosvětovým prodejem přesahujícím dvě miliardy výtisků se jí podařilo nemožné – od roku 1920 vydávala rok co rok alespoň jednu knihu, přičemž všechny se staly bestsellery. Její literární produkce dosahovala takové plodnosti, až se dokonce tradovalo, že musela mít fotografickou paměť. Bylo tomu skutečně tak? Nebo se během více než padesáti let tvůrčí činnosti uchylovala k prozaičtějším metodám osnování svých důmyslných zločinů? Po smrti Rosalind, dcery Agathy Christie, došlo na sklonku roku 2004 k odhalení pozoruhodného dědictví. V Rosalindině pozůstalosti v rodinném domě Greenway se našly osobní zápisníky její matky – celkem 73 ručně psaných svazků, o kterých se sice léta vědělo, ale nikdo jim nevěnoval jakoukoli pozornost. Důvodem bylo zřejmě to, že nezaměnitelný rukopis Agathy Christie je velmi obtížné rozluštit. Když se však archivář John Curran pustil do dešifrování těchto zápisníků, začal se rýsovat skutečný rozměr nalezeného pokladu… Tato publikace poodkrývá pokličku největšího tajemství Agathy Christie – jak se z jejích tužkou psaných poznámek, seznamů a nástinů zrodilo takové množství úspěšných knih, povídek a divadelních her. Alternativní rozuzlení, názvy knih či jména postav, vyškrtnuté scény nebo také osnovy knih, které nakonec nikdy nenapsala – pátrání Johna Currana odhalilo hojnost nezveřejněných materiálů včetně dvou dokončených povídek s Herculem Poirotem, které se nikdy nedočkaly otištění – jsou jimi Příhoda s míčkem pro psa a doposud neznámý, pozoruhodný třináctý herkulovský úkol!
Autor:
Nakladatel: EUROMEDIA GROUP, k.s. (KK)
ISBN: 978-80-242-2797-9
Rok vydání: 2010
Jazyk : Čeština
Druh: Kniha
Vazba: Pevná s přebalem matná
Počet stran: 528
Zařazení: 20. stol. studie texty anglická próza literárněvědné rozbory literární tvorba poznámky detektivní próza písemná pozůstalost
Mohlo by se vám také líbit..