Termín obdržení zásilky
Dodací doba je ovlivněna statním svátkem ( 01.05 )
Česká pošta Pátek 03.05
PPL Pátek 03.05
Osobní odběr Pondělí 06.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Rabanus Maurus – učitel Německa

Rabanus Maurus – učitel Německa
15 %

111  Kč 130 Kč

Expedice za 2 až 3 dny

Sleva až 70% u třetiny knih
Rabanus Maurus (cca 780-856), učitel Germánie, benediktin, opat, později mohučský arcibiskup, patří mezi nejvzdělanější západní teology. Kromě rozsáhlé encyklopedie tehdejšího vzdělání sepsal mnoho významných spisů z oblasti dogmatiky a komentáře k několika knihám Písma. Vyučen u věhlasného Alcuina, sám pak založil nejlepší německou školu ve Fuldě, kde vychoval četné žáky. Třikrát vedl biskupskou synodu Německa. Je mimo jiné autorem známého hymnu k Duchu Svatému Veni, Creator Spiritus. Pro českého čtenáře je tento životopis zvlášť vhodný jako seznámení se s dobou, související s pozdějšími reáliemi počátků křesťanství v našich zemích. Rabanus Maurus (cca 780-856), učitel Germánie, benediktin, opat, později mohučský arcibiskup, patří mezi nejvzdělanější západní teology. Kromě rozsáhlé encyklopedie tehdejšího vzdělání sepsal mnoho významných spisů z oblasti dogmatiky a komentáře k několika knihám Písma. Vyučen u věhlasného Alcuina, sám pak založil nejlepší německou školu ve Fuldě, kde vychoval četné žáky. Třikrát vedl biskupskou synodu Německa. Je mimo jiné autorem známého hymnu k Duchu Svatému Veni, Creator Spiritus. Pro českého čtenáře je tento životopis zvlášť vhodný jako seznámení se s dobou, související s pozdějšími reáliemi počátků křesťanství v našich zemích. Rabanus Maurus (cca 780-856), učitel Germánie, benediktin, opat, později mohučský arcibiskup, patří mezi nejvzdělanější západní teology. Kromě rozsáhlé encyklopedie tehdejšího vzdělání sepsal mnoho významných spisů z oblasti dogmatiky a komentáře k několika knihám Písma. Vyučen u věhlasného Alcuina, sám pak založil nejlepší německou školu ve Fuldě, kde vychoval četné žáky. Třikrát vedl biskupskou synodu Německa. Je mimo jiné autorem známého hymnu k Duchu Svatému Veni, Creator Spiritus. Pro českého čtenáře je tento životopis zvlášť vhodný jako seznámení se s dobou, související s pozdějšími reáliemi počátků křesťanství v našich zemích.
Rok vydání: 2010
Jazyk : Čeština
Druh: 1 x kniha
Vazba: brožovaná
Počet stran: 136
Zařazení: biografie křesťanský život církevní dějiny křesťanství a společnost křesťanská teologie řeholní život arcibiskupové duchovní vedení benediktini opati
Mohlo by se vám také líbit..