Termín obdržení zásilky
Česká pošta Pondělí 20.05
PPL Pondělí 20.05
Osobní odběr Úterý 21.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Kde pijí múzy čili Za kumštem po lokálech 1.

Kde pijí múzy čili Za kumštem po lokálech 1.
12 %

417  Kč 473 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
První díl unikátního průvodce po pražských kavárnách a pivnicích, jedním slovem „salonech“, za jejichž stoly sedávali velikáni české kultury v dobách, kdy českou kulturu teprve tvořili.

Autor takřka detektivním pátráním v archivech zjistil, ve kterém pražském lokálu se vybíralo na Národní divadlo, který kavárník českým vlastencům půjčoval zahraniční tisk, aby měli odkud opisovat, i který rod dnes už zapomenutých hostinských doslova sytil a napájel – často na dluh – celou generaci Národního divadla... První díl je o pivnici U Zlatého tygra, pod jejímiž klenbami sedával Josef Kajetán Tyl, autor slov české hymny, i Bohumil Hrabal, jehož nedožité sté narozeniny si letos připomínáme. Není laciným pivním průvodcem, ale mozaikou zapomenutých střípků českých kulturních dějin viděných skrze dějiny malé – skrze osudy konkrétních míst významných pro českou kulturu... a také poctou poctivému hostinskému řemeslu. Vyprávění o něm se neobejde bez příběhů takřka anekdotických, celou knihu o velkém formátu 22 x 27 cm a na křídovém papíře ilustruje množství archiválií dlouho neviděných, nebo publikovaných vůbec poprvé.
Autor:
Nakladatel: Sanch
ISBN: 9788090538924
Jazyk : Čeština
Počet stran: 144
Zařazení: Praha (Česko) monografie fotografické publikace kulturní život pivnice restaurace
Mohlo by se vám také líbit..