Termín obdržení zásilky
Česká pošta Středa 24.04
PPL Středa 24.04
Osobní odběr Čtvrtek 25.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Opavština pro samouky

Opavština pro samouky
21 %

295  Kč 375 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih

Publikace podává populárně-naučnou formou gramatický i lexikální přehled o mluvě z celého širšího Opavska, včetně Hlučínska a Bílovecka. Poslední taková souhrnná monografie byla napsána už před více než 60 lety štítinským rodákem, Prof. Arnoštem Lamprechtem. Nyní vydala Matice slezská za podpory magistrátu města Opavy nový přehled našeho dialektu v prostředí mluvy 21. století.

Kniha není určena jen starší generaci, ale svým zpracováním oslovuje i mladé čtenáře. Je plně barevná, bohatě ilustrovaná originálními kresbami a fotografiemi. Ve stovce interaktivních výkladů představuje jednotlivá mluvnická specifika nářečí. Slovní zásoba je uspořádána do tématických souborů. Pozornost je věnována i místním rozdílům ve výslovnosti i v pojmenováních. Publikace je prodchnuta jazykový m humorem a doplněna komiksovým seriálem s postavičkami rázovitých mužíků Pukla a Padola a jejich manželek. Nechybí test po našemu, křížovky a další jazyková zábava. Kromě toho publikace propaguje kulturní a turistické zajímavosti Slezska, i ty méně navštěvované.

Autor:
Nakladatel: Matice slezská, pobočný spolek ve Stěboř
ISBN: 978-80-270-0647-2
Jazyk : Čeština
Vazba: Brožovaná bez přebalu lesklá
Počet stran: 192
Mohlo by se vám také líbit..