Termín obdržení zásilky
Česká pošta Středa 24.04
PPL Středa 24.04
Osobní odběr Čtvrtek 25.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Černá kočka aneb Subjekt znalce v myšlení o literatuře a jeho komunikační strategie

Černá kočka aneb Subjekt znalce v myšlení o literatuře a jeho komunikační strategie
25 %

326  Kč 435 Kč

Expedujeme 1 až 2 dny

Sleva až 70% u třetiny knih
Cílem knižní studie je postihnout pravidla platící v agonálním prostoru, do něhož literární znalci svými promluvami a texty jako subjekty vstupují a v jehož rámci jsou vzájemně poměřováni, posuzováni a hodnoceni. Autor přitom vychází z předpokladu, že myšlení o literatuře spoluformuje nadosobní paměť určitého kolektiva (tradičně národa, ale stále více i samotné vědecké komunity) a současně je také prostorem pro individuální tvořivost znalců. Literární historiky, teoretiky, kritiky či učitele interpretuje jako aktivní účastníky řečových her, kteří musí své názory a koncepty formulovat a prosazovat v kooperaci a konkurenci s ostatními, což je také nutí volit jisté role a strategie. A protože si je vědom také toho, že pravidla hry jsou v čase proměnná, zachycuje rovněž posuny v myšlení o literatuře od pozitivistického důrazu na fakta přes víru, že klíčem k poznání je volba správné metody, tedy obecně aplikovatelného postupu, až po současnou konceptuální literární vědu, která hodnotově preferuje jednorázové demonstrace novosti, kreativity a neopakovatelné jedinečnosti. Vychází v edici Literární řada.
Autor:
Nakladatel: Academia
ISBN: 978-80-200-2128-1
Jazyk : Čeština
Vazba: Brožovaná bez přebalu lesklá
Počet stran: 280
Zařazení: monografie literární věda literární kritika interpretace (filozofie) vědecké myšlení subjektivita v literatuře literární komunikace
Mohlo by se vám také líbit..