Termín obdržení zásilky
Česká pošta Úterý 02.04
PPL Úterý 02.04
Osobní odběr Středa 03.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Jiné životy Hynka Harra

Jiné životy Hynka Harra
26 %

220  Kč 299 Kč

Expedujeme 1 až 2 dny

Sleva až 70% u třetiny knih

Šedesátá léta 19. století. Česká společnost ožívá a hlásí se o své místo v monarchii. Rozvíjejí se politické strany a české deníky. Na pravém břehu Vltavy ještě stojí Ullmannovo Prozatímní divadlo, ale už existují plány na stavbu Národního, které ho jednoho dne pohltí. Česká společnost poznává kouzlo spolků a sláva některých z nich přežije až do současnosti: Umělecká beseda, Hlahol, Sokol. Mnohé další takové štěstí mít nebudou.

Kniha Jiné životy Hynka Harra vypráví příběh jednoho takového spolku. Je to příběh první české parapsychologické společnosti, jejíž členové se snažili položit vědecké základy studiu telepatie a spiritismu, ještě než většina vědců usoudila, že telepatie a spiritismus žádný vědecký základ nemají. Román kombinuje realitu 19. století se skutečně navrženými parapsychologickými teoriemi.

Z tohoto základu vyrůstá fantaskní příběh o toleranci, národní a lidské identitě, ale hlavně příběh o Hynku Harrovi, mladém učiteli matematiky, který se jedné neděle zastaví na schůzi českých parapsychologů, a dá tak do pohybu události, jež mu zcela změní život. Jako nadané médium odjíždí do Berlína, zapojí se do války mezi Rakouskem a Pruskem, aby nakonec zjistil, že všechno je tak trochu jinak.

Autor:
Nakladatel: Host
ISBN: 978-80-7294-493-4
Rok vydání: 2014
Jazyk : Čeština
Druh: Kniha
Vazba: Vázaný
Počet stran: 320
Zařazení: české romány 19. stol. historické romány parapsychologie
Mohlo by se vám také líbit..