Termín obdržení zásilky
Česká pošta Pátek 17.05
PPL Pátek 17.05
Osobní odběr Pondělí 20.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Od moderny k avantgardě

Od moderny k avantgardě
Sleva až 70% u třetiny knih
Monografie uvádí čtenáře do složitých peripetií změn, jež probíhaly na přelomu 19. a 20. století v ruské próze, dramatice a poezii, v divadle i výtvarném umění. Proměny estetiky i poetiky jsou demonstrovány na díle inspirátorů, předchůdců i samých účastníků moderny, avantgardy i autorů, kteří svou tvorbou k utváření mnoha inovací fakticky přispívali. Bohatý, mnohdy poprvé publikovaný obrazový materiál podtrhuje význam propojení jednotlivých typů umění. Verše v originále i v překladu autorky provázejí výklady u oblasti literární i výtvarné. Autorčiny výzkumy potvrdily, že proklamovaná diferenciace moderny a avantgardy je vyvažována faktickou provázaností uměleckých postupů a jejich sepětím s předchozím literárním vývojem.
Autor:
Nakladatel: Masarykova Univerzita
ISBN: 978-80-210-4271-1
Rok vydání: 2008
Jazyk : Čeština
Vazba: brožovaná
Počet stran: 467
Zařazení: monografie česká literatura ruská literatura výtvarné umění modernismus (literatura) umělecká avantgarda literární avantgarda literární komparatistika modernismus (umění)
Mohlo by se vám také líbit..