Termín obdržení zásilky
Česká pošta Pátek 26.04
PPL Pátek 26.04
Osobní odběr Pondělí 29.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Konflikt v Čečensku

Konflikt v Čečensku
12 %

344  Kč 390 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Kniha Konflikt v Čečensku, jejímž autorem je Emil Souleimanov, je  první svého druhu v české i světové odborné literatuře. Je pokusem o analýzu historie i nejnovějších násilností v Čečensku a na severním Kavkaze, a to v širším kontextu kulturních, společenských a politických změn v tomto regionu i v celém Rusku. Zabývá se konfliktem v Čečensku jako komplexním fenoménem - jak vznikl a jak se vyvíjel v důsledku pohnuté historie rusko-čečenských a šířeji vzato rusko-kavkazských vztahů, politických peripetií a rozdílných náboženství. Autor nahlíží tento konflikt z perspektivy sociální antropologie - zkoumá organizaci čečenské společnosti a z minulosti přetrvávající svébytné jevy, které přispěly k vyhrocení konfliktu a jeho pokračování. Zaměřuje se tedy na rozbor čečenské společnosti s jejími ustálenými mechanismy rodově-klanové i teritoriální soudržnosti, cti a krevní msty a zabývá se rovněž fenoménem čečenského nacionalismu. Autor v knize podává rovněž přehled dějin rusko-čečenských vztahů, které zasazuje do regionálního kavkazského rámce, aby tak mohl lépe vysvětlit období konfrontace, které nastalo záhy po rozpadu Sovětského svazu. Především se však zaměřuje na léta druhé rusko-čečenské válečné kampaně a následných teroristických útoků v Moskvě, Beslanu a jinde a šíření násilí po celém severním Kavkaze, k němuž začalo docházet zhruba od poloviny minulého desetiletí.
Autor:
Nakladatel: PhDr. Alena Miltová
ISBN: 978-80-7419-066-7
Rok vydání: 2012
Jazyk : Čeština
Druh: Kniha
Vazba: Brožovaná bez přebalu lesklá
Počet stran: 416
Zařazení: literatura faktu ozbrojené konflikty válka a společnost rusko-čečenská válka (1994-1996) rusko-čečenská válka (1999-2009) Čečensko (Rusko) kavkazská válka (1817-1864)
Další knihy z edice Knižnice Sociologické aktuality