Termín obdržení zásilky
Dodací doba je ovlivněna statním svátkem ( 08.05 )
Česká pošta Úterý 07.05
PPL Úterý 07.05
Osobní odběr Čtvrtek 09.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

O Egyptě, Arábii, Palestině a Galileji I.

O Egyptě, Arábii, Palestině a Galileji I.
18 %

404  Kč 490 Kč

Expedice za 2 až 3 dny

Sleva až 70% u třetiny knih
Druhý svazek edice českých cestovatelů do Orientu přináší paralelní latinsko-českou edici I. dílu obsáhlého Itineraria františkánského misionáře Remedia Prutkého (1713–1770), které je podle soudu Zdeňka Kalisty naším nejvýznamnějším cestopisným dílem 18. století. V úvodní studii editor text analyzuje jako důležitý pramen k dějinám Egypta raného novověku, soustřeďuje se na to, co text vypovídá o autorovi, jeho myšlení a mentalitě prostředí, z něhož pochází, a při literární interpretaci se zabývá rovněž estetickými kvalitami díla v kontextu doby. Egyptoložka Hana Navrátilová z Griffith Institute University of Oxford, odborný garant celého projektu edic cestovatelů do Orientu, přispěla pasáží o historickém pozadí misijní cesty Remedia Prutkého.
Autor:
Nakladatel: LIBRI s.r.o. NAKLADATELSTVÍ
ISBN: 978-80-7277-428-9
Rok vydání: 2009
Jazyk : Čeština
Druh: Kniha
Vazba: Pevná bez přebalu matná
Počet stran: 472
Zařazení: česká próza studie cestopisy 18. stol. komentovaná vydání Egypt křesťanští misionáři františkáni katolické misie misijní činnost latinsky psaná próza
Mohlo by se vám také líbit..