Termín obdržení zásilky
Česká pošta Středa 29.05
PPL Středa 29.05
Osobní odběr Čtvrtek 30.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Zločiny a tresty středověku

Zločiny a tresty středověku
18 %

81  Kč 99 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
"Kolik těhotných žen jste celkem zabili?" Zeptal se konečně rychtář. "Já vím o třech," odpovídá chlapec věcně. "Potřebovali jsme jejich nenarozené děti, protože z jejich žilek jsme dělali knoty do svíček. Kde jsme takovou svíčku zapálili, tam se nám dařilo, nikdy nás nemohli chytit. Oheň z takového knotu činí domácí hluché a slepé a my můžeme v pokoji krást." Vybrané kriminální příběhy nejsou vymyšleny. Odehrály se v letech 1530 - 1630 na Pardubicku a Táborsku. Jsou zaznamenány v takzvaných Smolných knihách, které popisují zločin, osobu podezřelého a motiv činu, pokud byl odhalen. Jsou záznamem výslechu obviněného v mučírně, zachycují jeho výpověď před mučením a po mučení. V některých pasážích jsou zapsány doslovné odpovědi vyslýchaných na otázky vyšetřujícího. Strohé, úřední dokumenty jsou obohaceny o příběh, který se v hrubých rysech takto odehrál, ale detaily a vedlejší osoby jsou uměleckých ztvárněním autorky. Kniha ukazuje jaké zločiny a z jakých pohnutek páchali naši předci a jak fungovala tehdejší spravedlnost včetně trestů.
Autor:
Nakladatel: Ing. Antonín Franek
ISBN: 80-85839-35-0
Rok vydání: 2003
Jazyk : Čeština
Druh: Kniha
Vazba: Brožovaná bez přebalu lesklá
Počet stran: 156
Zařazení: české příběhy kriminální případy 16.-17. stol. Tábor (Česko : oblast) kriminální příběhy Pardubice (Česko : oblast)
Mohlo by se vám také líbit..