Dieta při kardiovaskulárních onemocněních
Sleva až 70% u třetiny knih
Kardiovaskulární choroby jsou příčinou úmrtí u plných 54 % zemřelých, je tedy zjevné, že především pokrok v prevenci a léčbě srdečních chorob může přinést prodloužení průměrné délky života u nás. Nejčastější příčinou kardiovaskulární mortality je ischemická choroba srdeční, jež je způsobena koronární aterosklerózou. Hyperlipidémie (zejména zvýšená hladina cholesterolu) představuje jeden z hlavních faktorů v patogenezi aterosklerózy. Proto je dietní léčba kardiovaskulárních onemocnění zaměřena především na omezení tuků (hlavně živočišných tuků a nasycených mastných kyselin) a na zvýšení podílu nenasycených mastných kyselin a vlákniny v potravě. Publikace nabízí čtenáři vedle hlavních dietních zásad množství kvalitních receptů.
Nakladatel: | Triton |
ISBN: | 80-7254-013-0 |
Rok vydání: | 1999 |
Jazyk : | Čeština |
Vazba: | brožovaná |
Počet stran: | 80 |
Zařazení: | kuchařské recepty • dietní jídla • dietoterapie • kardiovaskulární nemoci |
Mohlo by se vám také líbit..
-
Psychologie Atkinsonové a Hilgarda
S. Noel-Hoeksema; L. B. Frederickson; W. A. Wagenaar
-
Odmaturuj! ze společenských věd
-
Chcete se dostat na lékařskou fakultu...
-
Chcete se dostat na lékařskou fakultu...
-
Chcete se dostat na lékařskou fakultu...
-
Dějiny českého a československého prá...
Karel Malý
-
Conditio humana
Plessner, Helmuth
-
Gender Studies
Bergmann, Franziska
-
Hospodářská politika
Igor Kotlán; Christiana Kliková
-
Erving Goffman
Raab, Jürgen
-
Základy společenských věd III.díl
Jaroslava Pešková
-
Judith Butler
Villa, Paula-Irene
-
Moudrost raného dětství
Aletha Jauch Solter
-
Indián
-
Doba jedová 4 - Hormony
Sherrill Sellman
-
Akutní stavy na interním oddělení
Jan Piťha