Dieta při kardiovaskulárních onemocněních
Sleva až 70% u třetiny knih
Kardiovaskulární choroby jsou příčinou úmrtí u plných 54 % zemřelých, je tedy zjevné, že především pokrok v prevenci a léčbě srdečních chorob může přinést prodloužení průměrné délky života u nás. Nejčastější příčinou kardiovaskulární mortality je ischemická choroba srdeční, jež je způsobena koronární aterosklerózou. Hyperlipidémie (zejména zvýšená hladina cholesterolu) představuje jeden z hlavních faktorů v patogenezi aterosklerózy. Proto je dietní léčba kardiovaskulárních onemocnění zaměřena především na omezení tuků (hlavně živočišných tuků a nasycených mastných kyselin) a na zvýšení podílu nenasycených mastných kyselin a vlákniny v potravě. Publikace nabízí čtenáři vedle hlavních dietních zásad množství kvalitních receptů.
Nakladatel: | Triton |
ISBN: | 80-7254-013-0 |
Rok vydání: | 1999 |
Jazyk : | Čeština |
Vazba: | brožovaná |
Počet stran: | 80 |
Zařazení: | kuchařské recepty • dietní jídla • dietoterapie • kardiovaskulární nemoci |
Mohlo by se vám také líbit..
-
Domácí krabičková dieta
Alena Doležalová
-
Fit recepty
-
Fit Recepty - Jednoduché, zdravé, chu...
Lucia Wagnerová
-
Domácí krabičková dieta 2
Alena Doležalová
-
Makrobiotická kuchařka
Iva Chourová
-
Tak chutná štěstí - Bez použití rafin...
Jonáš Josef, Kuchař Jiří,
-
Živá strava Mé nejlepší recepty
Věra Talandová
-
Léčivá čínská kuchyně
Zhuo Zhao
-
TOFU zdravě bez cholesterolu
Pavla Momčilová; Jaromír Kaloš
-
Dieta do kapsy
Lenka H. Kořínková
-
Nemoci žlučníku a žlučových cest
Olga Mengerová; Olga Marečková
-
Sportovní výživa
Peter Konopka
-
Mimsova lékařská mikrobiologie
Goering Richard
-
Moudrost raného dětství
Aletha Jauch Solter
-
Indián
-
Doba jedová 2
Anna Strunecká