Termín obdržení zásilky
Česká pošta Úterý 02.04
PPL Úterý 02.04
Osobní odběr Středa 03.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Rozhovory s mým zahradníkem

Rozhovory s mým zahradníkem
23 %

30  Kč 39 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih

Lehce dramatická komedie z francouzské produkce o malíři, který opouští Paříž, aby se po padesáti letech vrátil do své rodné vesnice. Zaposlouchejte se do četných rozhovorů mezi básníkem a jeho přítelem, zahradníkem, které jsou plné životní moudrosti. Film byl nominován na cenu Křišťálový Globus.

Úspěšný malíř opouští Paříž, aby se vrátil do vesnice v centrální Francii, kde se před více než padesáti lety narodil. Dům, neobývaný od smrti rodičů, obklopuje pozemek, k jehož kultivaci malíř nemá ani vlohy, ani chuť. K jeho velkému překvapení se na inzerát, prostřednictvím kterého hledá zahradníka, ozve dávný kamarád ze základní školy. Mezi oběma muži vzniká tentokrát dospělé přátelské pouto obohacené o jejich odlišné životní zkušenosti. Zejména zahradníkova bezprostřednost a nelíčená spontaneita jeho životních mouder okouzlí muže z velkoměsta, kterému se otevírá nový pohled na život, lásku, ale i zeleninu či pohřby. Nenápadně elegantní režie Jeana Beckera dává prostor setkání dvou vynikajících francouzských herců Daniela Auteuila a Jeana-Pierra Darroussina, jejichž brilantní výkony řadí příběh přátelství malíře a zahradníka mezi nejzajímavější francouzské filmy roku.