Termín obdržení zásilky
Dodací doba je ovlivněna statním svátkem ( 01.05 )
Česká pošta Čtvrtek 02.05
PPL Čtvrtek 02.05
Osobní odběr Pátek 03.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Finanční gramotnost - Učebnice žáka

Finanční gramotnost - Učebnice žáka
32 %

143  Kč 210 Kč

Zboží skladem, ihned k odeslaní
Pokud objednám nyní, kdy zboží dostanu

Sleva až 70% u třetiny knih

Učebnice se věnuje problematice vývoje peněz a funkcím, které jako platidlo plní, formám peněz a druhům plateb, bankami které finance spravují a nabízí finanční služby. Podstatná část učiva je věnována hospodaření domácnosti, jejím příjmům, výdajům a finančnímu plánování. Podrobně se také věnuje druhům a využití finančních produktů, jejich výnosnosti a rizikům, které jejich neuvážené čerpání přináší.\nPublikace je celobarevná, výukové statě jsou proložené množstvím modelových příkladů a cvičení k samostatnému vypracování. Nosné učivo je doplněno praktickými příklady a postřehy z oblasti nakládání s financemi, názornými ukázkami, schématy a obrázky.

\n

Tematické celky:

\n
    \n
  1. Peníze (Co jsou vlastně peníze / Bankovky a mince České republiky / Ochranné prvky na českých bankovkách / Co dělat s poškozenými bankovkami / Z čeho se bankovky vyrábějí; atd.)
  2. \n
  3. Banka jako správce peněz (Potřeba vzniku bank / Centrální banka a obchodní banky / Služby obchodních bank / Dohled nad činností obchodních bank)
  4. \n
  5. Hotovostní a bezhotovostní peníze (Hotovostní peníze / Bezhotovostní peníze)
  6. \n
  7. Způsoby placení (Hotovostní placení / Bezhotovostní placení / Nové trendy v oblasti bezhotovostních plateb)
  8. \n
  9. Principy tržního hospodářství (Ekonomické systémy / Základní prvky tržního mechanismu / Nedokonalosti tržního mechanismu / Úloha státu v tržním hospodářství / Výsledek hospodaření podniku / Stanovení prodejní ceny)
  10. \n
  11. Hospodaření domácnosti (Domácnost a její potřeby / Majetek domácnosti / Rozpočet domácnosti / Reklamace / Nežádoucí nabídky)
  12. \n
  13. Finanční produkty (Bankovní finanční produkty / Formy úvěrů / Úvěry od nebankovních institucí / Ručitel / Exekuce a vymáhání pohledávek / Rozhodčí doložka; atd.)
  14. \n
  15. Další formy spoření a investování (Drobné spoření / Spořící účet / Termínovaný vklad / Stavební spoření / Pojištění / Investování peněz a ostatní formy zhodnocení peněz / Finanční produkty spojené se spořením na penzi / Rozložení rizika investic)
  16. \n
  17. Finanční plánování (Podstata finančního plánu / Vytvoření a vývoj finančního plánu)
  18. \n
\n

Titul vychází z RVP Základní vzdělávání (v aktuálním znění, leden 2021). Problematika finanční gramotnosti je přímou součástí vzděláva­cích oborů Člověk a společnost (podoblast Výchova k občanství, Člověk a jeho svět (podoblast Člověk, stát a hospodářství).

Autor:
Nakladatel: Computer Media
ISBN: 978-80-7402-409-2
Rok vydání: 2021
Jazyk : Čeština
Vazba: Knihy - paperback
Počet stran: 104
Mohlo by se vám také líbit..