Termín obdržení zásilky
Česká pošta Středa 15.05
PPL Středa 15.05
Osobní odběr Čtvrtek 16.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Encyklopedie českých vesnic V. – Liberecký kraj

Encyklopedie českých vesnic V. – Liberecký kraj
21 %

707  Kč 890 Kč

Expedujeme 1 až 2 dny

Sleva až 70% u třetiny knih
Již pátý díl projektu je věnován oblasti severních Čech v rozsahu dnešního Libereckého kraje. Přestože Liberecko patří mezi nejmenší kraje v ČR, představuje bohatou pokladnici lidového stavitelství. Na většině jeho území nacházíme jako základní typ lidové architektury velké patrové domy - roubené, hrázděné i zděné v několika regionálních variantách. Ve výše položených oblastech (západní Krkonoše a Jizerské hory s podhůřím, Ještědský hřbet a částečně i Lužické hory) jsou zachovány charakteristické přízemní domy, nejčastěji roubené. Své stopy na podobě lidové architektury i celých vesnic zde zanechala i domácí malovýroba a řemeslná produkce (sklářství, tkalcovství).
Autor:
Nakladatel: Libri
ISBN: 978-80-7277-410-4
Rok vydání: 2011
Jazyk : Čeština
Druh: 1 x kniha
Vazba: vázaná
Počet stran: 400
Zařazení: Česko architektonické památky encyklopedie města Liberecký kraj (Česko : 2000-) urbanismus Čechy severní (Česko) lidová architektura vesnické památkové zóny vesnice vesnické památkové rezervace
Mohlo by se vám také líbit..