Termín obdržení zásilky
Česká pošta Středa 03.04
PPL Středa 03.04
Osobní odběr Čtvrtek 04.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Náboženství pro ateisty

Náboženství pro ateisty
14 %

249  Kč 289 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
V roce 2006 se na anglosaském knižním trhu nečekaně rozhořela válka o náboženství: Známý evoluční biolog Richard Dawkins ve svém bestselleru Boží blud napadl jménem vědy a racionality víru v jakoukoli vyšší moc a strhl lavinu publikací, v nichž si vědečtí racionalisté ostře vyměňovali názory s obránci náboženství a jeho společenské role. V české republice, kde role víry, zvlášť organizované, zůstává slabá, mohla Dawkinsova kniha sotva vzbudit podobný rozruch; Alain de Botton, známý českému čtenáři románem Lekce z lásky a několika esejistickými svazky, např. Architektura štěstí (Kniha Zlín 2010), Útěcha z filosofie (Kniha Zlín 2010) nebo Umění cestovat (Kniha Zlín 2010), nahlíží problém z odlišné, pro ateistu provokativnější pozice a ptá se, co může náboženství přinést těm, kdo odmítají přijmout jeho doktrínu. V deseti kapitolách se autor zabývá architekturou, uměním i mezilidskými vztahy a dokládá, že nedogmaticky vnímaná náboženská tradice nám může i v sekulární společnosti pomoci k plnějšímu a lidštějšímu životu.
Autor:
Nakladatel: Ing. Marek Turňa
ISBN: 978-80-87497-48-7
Jazyk : Čeština
Druh: Kniha
Vazba: Brožovaná bez přebalu lesklá
Počet stran: 136
Zařazení: eseje smysl života řešení problémů praktická filozofie náboženské tradice filozofie náboženství ateismus sekularismus
Mohlo by se vám také líbit..