Termín obdržení zásilky
Česká pošta Středa 15.05
PPL Středa 15.05
Osobní odběr Čtvrtek 16.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Ghazálího výklenek světel

Ghazálího výklenek světel
11 %

252  Kč 285 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Přední myslitel islámského klasického věku Abú Hámid al-Ghazálí (1058–1111) ve svém díle originálním způsobem spojil téměř všechny duševní disciplíny své doby. Studoval islámské právo, byl profesorem islámské teologie a soukromě bádal v řecké filosofii. Po své konverzi, jež se stala historickou, nakonec zakotvil v súfismu. Na sklonku života zachytil podstatu náboženství v nedlouhém, hutném, ale přístupném textu nazvaném Výklenek světel (Miškát al-anwár). Kniha nese jméno podle koránského Verše světla, jehož je komentářem, jakož i podle svého tématu poznání osvícením. Pro svůj netradiční pohled na duchovnost na pomezí filosofie a mystiky vyvolává Výklenek už několik století údiv.
Autor:
Nakladatel: Academia
ISBN: 978-80-200-2109-0
Jazyk : Čeština
Vazba: Pevná bez přebalu lesklá
Počet stran: 216
Zařazení: studie duchovní poznání pojednání 11.-12. stol. mystika islámská filozofie kritická vydání islámští teologové islámská teologie učení súfismu přirozená teologie islámští filozofové monismus
Mohlo by se vám také líbit..