Termín obdržení zásilky
Česká pošta Úterý 02.04
PPL Úterý 02.04
Osobní odběr Středa 03.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Papež František

Papež František
15 %

169  Kč 199 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih

Knižní rozhovor s někdejším kardinálem Bergogliem, který vydali v roce 2010 pod názvem El Jesuita (Jezuita), novináři Sergio Rubín a Francesca Ambrogettiová, ukazuje současného papeže často v nečekaném světle. Kardinál novinářům například prozradil, že jako mladík rád tančil tango a pracoval jako vyhazovač. Jeho nejoblíbenějším filmem je dánské drama Babettina hostina, které získalo v roce 1988 Oscara.

Nový papež také prozradil, že je ctitelem klasické literatury. Jorge Mario Bergoglio pochází z chudé rodiny, která se do Argentiny dostala z italského Piemontu v roce 1929. Jeho rodiče se seznámili v salesiánské oratoři v Buenos Aires, otec pracoval jako železniční dělník. Díky svým kořenům a také díky silné angažovanosti části latinskoamerické církve vůči chudým a imigrantům, zdůrazňuje tento směr církve také nový papež František. Bergoglio nejdřív vystudoval střední chemickou školu a v jedenadvaceti letech rozhodl vstoupit do jezuitské koleje. Později se stal se jezuitským profesorem. V květnu 1992 ho papež Jan Pavel II. jmenoval pomocným biskupem v Buenos Aires, arcibiskupem se stal v roce 1998 a kardinálem v roce 2001. 13. března 2013 byl kardinálským konkláve zvolen 226. nástupcem svatého Petra.

Stal se prvním papežem pocházejícím z amerického kontinentu a prvním z Tovaryšstva Ježíšova (jezuitského řádu). Jeho biskupským a nyní i papežským heslem je „Miserando atque eligendo“ (Politováníhodný, a přesto vyvolený). Sergio Rubín a Francesca Ambrogetti jsou argentinští novináři

Autor:
Nakladatel: PORTÁL, s.r.o.
ISBN: 978-80-262-0462-6
Rok vydání: 2013
Jazyk : Čeština
Druh: Kniha
Vazba: Pevná s přebalem matná
Počet stran: 224
Zařazení: 20.-21. stol. rozhovory láska papežové pastorace katolicismus jezuité kardinálové křesťanství a společnost křesťanství a politika reforma církve František,
Mohlo by se vám také líbit..