Termín obdržení zásilky
Česká pošta Úterý 02.04
PPL Úterý 02.04
Osobní odběr Středa 03.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Antonín Máša. Film, divadlo atd.

Antonín Máša. Film, divadlo atd.
19 %

208  Kč 258 Kč

Expedice za 2 až 3 dny

Sleva až 70% u třetiny knih
Portrét významného českého dramatika, filmového scenáristy a režiséra Antonína Mášy (1935-2001), který se nesmazatelně zapsal do dějin českého filmového a divadelního umění druhé poloviny 20. století. Absolvoval scenáristiku a dramaturgii na pražské FAMU, působil ve Filmovém studiu Barrandov a výrazně zasáhl do tvorby tzv. nové vlny československé kinematografie 60. let. Jako dramaturg byl podepsán pod filmy jako např. "Případ pro začínajícího kata", "Adelheid" či "Údolí včel". Mezi jeho nejbližší spolupracovníky patřili, mimo jiné, scenárista Pavel Juráček a režisér Evald Schorm. V roce 1971 byl nucen FSB opustit, nadále psal pod cizími jmény. Psal zejména filmové a televizní scénáře ("Každý den odvahu", "Co je vám, doktore?" aj) a divadelní hry ("Rváč", "Podivní ptáci" aj.). Spolupracoval s Laternou magikou. Podle vlastní divadelní hry "Noční zkouška" vytvořil film "Byli jsme to my?". Publikace je doplněna o řadu fotografií a obsáhlý soupis díla. Portrét významného českého dramatika, filmového scenáristy a režiséra Antonína Mášy (1935-2001), který se nesmazatelně zapsal do dějin českého filmového a divadelního umění druhé poloviny 20. století. Absolvoval scenáristiku a dramaturgii na pražské FAMU, působil ve Filmovém studiu Barrandov a výrazně zasáhl do tvorby tzv. nové vlny československé kinematografie 60. let. Jako dramaturg byl podepsán pod filmy jako např. "Případ pro začínajícího kata", "Adelheid" či "Údolí včel". Mezi jeho nejbližší spolupracovníky patřili, mimo jiné, scenárista Pavel Juráček a režisér Evald Schorm. V roce 1971 byl nucen FSB opustit, nadále psal pod cizími jmény. Psal zejména filmové a televizní scénáře ("Každý den odvahu", "Co je vám, doktore?" aj) a divadelní hry ("Rváč", "Podivní ptáci" aj.). Spolupracoval s Laternou magikou. Podle vlastní divadelní hry "Noční zkouška" vytvořil film "Byli jsme to my?". Publikace je doplněna o řadu fotografií a obsáhlý soupis díla. Portrét významného českého dramatika, filmového scenáristy a režiséra Antonína Mášy (1935-2001), který se nesmazatelně zapsal do dějin českého filmového a divadelního umění druhé poloviny 20. století. Absolvoval scenáristiku a dramaturgii na pražské FAMU, působil ve Filmovém studiu Barrandov a výrazně zasáhl do tvorby tzv. nové vlny československé kinematografie 60. let. Jako dramaturg byl podepsán pod filmy jako např. "Případ pro začínajícího kata", "Adelheid" či "Údolí včel". Mezi jeho nejbližší spolupracovníky patřili, mimo jiné, scenárista Pavel Juráček a režisér Evald Schorm. V roce 1971 byl nucen FSB opustit, nadále psal pod cizími jmény. Psal zejména filmové a televizní scénáře ("Každý den odvahu", "Co je vám, doktore?" aj) a divadelní hry ("Rváč", "Podivní ptáci" aj.). Spolupracoval s Laternou magikou. Podle vlastní divadelní hry "Noční zkouška" vytvořil film "Byli jsme to my?". Publikace je doplněna o řadu fotografií a obsáhlý soupis díla.
Autor:
Nakladatel: Havran
ISBN: 978-80-87341-02-5
Rok vydání: 2010
Jazyk : Čeština
Druh: 1 x kniha
Vazba: vázaná
Počet stran: 180
Zařazení: 20.-21. stol. monografie 20. stol. filmoví režiséři filmoví scenáristé filmy divadlo čeští dramatici české drama Máša, Antonín,
Mohlo by se vám také líbit..