Termín obdržení zásilky
Dodací doba je ovlivněna statním svátkem ( 01.05 )
Česká pošta Úterý 30.04
PPL Úterý 30.04
Osobní odběr Čtvrtek 02.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Spravedlnost: Co je správné dělat

Spravedlnost: Co je správné dělat
11 %

313  Kč 350 Kč

Zboží skladem, ihned k odeslaní
Pokud objednám nyní, kdy zboží dostanu

Sleva až 70% u třetiny knih
V knižním zpracování populárního televizního pořadu profesora Michaela Sandela (Harvard) se čtenáři představují svižně a vtipně psané kapitoly, bohatě doplněné aktuálními příklady problematiky spravedlnosti.

Rozehrávají se v nich některé z nejožehavějších morálních otázek, které dnes hýbou společností na Západě: je morální sanovat banky, požadovat přemrštěné ceny, pozitivně diskriminovat při přijímání na univerzitu či ukládat povinnou službu v armádě? Odhalují také anatomii některých klíčových hodnotových sporů: o cenu lidského těla, o přípustnost homosexuálních sňatků, o kolektivní odpovědnost komunity či o roli náboženství v politice. Autora však zaměstnávají nejen „velké“, ale i „malé“, každodenní problémy, jako jsou smysl sportovních her, pouta rodinné solidarity nebo nároky imigrantů. Živě jsou přitom vyloženy hlavní myšlenky klasiků politické filosofie: Aristotela, Kanta, Milla a Rawlse.
Autor se hlásí k linii amerického komunitarismu, což mu však nebrání s porozuměním podat i myšlení liberální až libertariánské. Text poslouží jako cenný úvod do politické filosofie přístupný i laickému čtenáři, který zjednodušuje jen natolik, aby otevřel diskusi a umožnil vztáhnout argumentaci inspirovanou hlavními proudy morálního myšlení na řadu konfliktních témat současné polis.
Autor:
Nakladatel: Karolinum
ISBN: 9788024630656
Rok vydání: 2015
Jazyk : Čeština
Vazba: brožovaná
Počet stran: 306
Mohlo by se vám také líbit..