Termín obdržení zásilky
Česká pošta Pondělí 06.05
PPL Pondělí 06.05
Osobní odběr Úterý 07.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Freud a budoucnost náboženství

Freud a budoucnost náboženství
18 %

204  Kč 248 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Současná teologie se soustavně a mnohem intenzivněji než dříve zabývá kritikou náboženství, jak ji vyslovili psychiatři a psychoterapeuti – nejvýrazněji Sigmund Freud –, aby se vyrovnala s falešnými obrazy Boha a nahrazovala je úvahami osvobozujícími a uzdravujícími. Přehledně objasňuje tuto problematiku Hans Küng ve své knize Existuje Bůh? Za jeho výklad mu Americká asociace psychiatrů udělila renomovanou Cenu Oscara Pfistera. Předkládaný svazek přináší dva Küngovy závažné texty: studii „Bůh – infantilní iluze?“ z jeho díla Existuje Bůh? a přednášku „Náboženství – poslední tabu?“ Jejich cílem je prohloubit nezbytný dialog mezi teologií a psychoanalýzou. Autor ve svých textech ukazuje, že úkolem teologa a v podstatě každého religiózního člověka je pracovat proti všem patologickým deformacím náboženství a angažovat se za náboženství, které dokáže přemáhat úzkost a vnukat důvěru, pochopení a respekt mimo jiné jako základ pro přátelství a lásku.
Autor:
Nakladatel: Vyšehrad
ISBN: 978-80-7429-015-2
Rok vydání: 2010
Jazyk : Čeština
Druh: Kniha
Vazba: Pevná s přebalem lesklá
Počet stran: 160
Zařazení: studie přednášky 19.-20. stol. religiozita křesťanská teologie Freud, Sigmund, kritika náboženství psychoanalýza a náboženství
Další knihy z edice Teologie