Termín obdržení zásilky
Dodací doba je ovlivněna statním svátkem ( 01.05 )
Česká pošta Pátek 03.05
PPL Pátek 03.05
Osobní odběr Pondělí 06.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Zapomenuté dějiny Moravy

Zapomenuté dějiny Moravy
21 %

156  Kč 198 Kč

Expedice za 2 až 3 dny

Sleva až 70% u třetiny knih
Tři příběhy uvádějí čtenáře do velkomoravské doby a ještě hlouběji, do málo známého věku tajemné královny Markomanů Fritigil. Autor pečlivě prezentuje všechny známé historické doklady i pověsti z několika míst na Moravě a zejména pak pověsti a tradice barokní Olomouce. Ověřitelné údaje historie autor spojuje fiktivními ději.
První příběh zachycuje zajímavý a plodný rozhovor na téma staré Moravy s historikem Josefem Poulíkem a s malířem, grafikem a restaurátorem Raimundem Ondráčkem při rekonstrukci opatovy kaple na Klášterním Hradisku v Olomouci. Druhý příběh z poloviny 18. století popisuje události kolem bourání prastaré stavební památky, které se říkalo Cyrilova kazatelna.
Třetí příběh zachycuje markomanskou královnu Fritigil a události, které se odehrály na území dnešní Moravy v době zániku Západořímské říše. Zatímco příběhy Fritigil stojí v začátcích pohnutého období stěhování národů, markomanské království se konce této významné epochy už nedočkalo.
Autor:
Nakladatel: Poznání
ISBN: 9788087419403
Jazyk : Čeština
Vazba: Pevná bez přebalu lesklá
Počet stran: 176
Zařazení: Morava (Česko) příběhy Olomouc (Česko) moravské pověsti
Mohlo by se vám také líbit..