Jídlo a pití v pravěku a ve středověku
12
%
436 Kč 495 Kč
Sleva až 70% u třetiny knih
Od vzniku pračlověka uplynulo několik milionů let, od vzniku zemědělství asi deset tisíc let. Velmi dlouhé období sběračství a lovu na jedné straně a období záměrné výroby potravin na straně druhé mají svá specifika a rozdílné druhy a množství pramenů. Specializace na archeologii a historii sama o sobě není dostačující, autorka pracovala také s materiálem paleobotanických, osteologickým, ale i etnografickým, přičemž i v tomto směru byla v pracovním styku s předními světovými odborníky.
Tato kniha je už její čtvrtou o dějinách výživy a dovršuje cyklus poznání výživy a vaření od počátku lidstva do období národního obrození. Je věnována období nejdelšímu a na odbornost a rozsah speciálních znalostí nejnáročnějšímu.
| Autor: | Magdalena Beranová |
| Nakladatel: | Academia - nakladatelství |
| ISBN: | 978-80-200-1991-2 |
| Jazyk : | Čeština |
| Druh: | Kniha |
| Vazba: | Pevná bez přebalu lesklá |
| Počet stran: | 512 |
| Zařazení: | monografie • jídlo |
Mohlo by se vám také líbit..
-
O Labuti a Ruodolfu Bavorském
Magdalena Beranová
-
Slované
Magdalena Beranová
-
Ve čtrnácti sám v Osvětimi
Tomáš Radil
-
Vlny vzpomínek
Pavel Spunar
-
Dějiny českého výtvarného umění VI/1,2
Helena Lorenzová; Taťána Petrasová
-
Vražda v Amsterdamu
Ian Buruma
-
Profesor Viktor Trkal
Miroslav Brdička; Viktor Trkal
-
Český komiks první poloviny 20. století
Helena Diesing
-
Dílo Básně, články, dopisy
Arthur Cravan
-
Paměti jihohočeského odbojáře
Josef Pikl
-
Kaleidoskop mého století
Bedřich Utitz
-
Josef Borovička Osudy českého histori...
Josef Lach
-
Písně pobělohorských exulantů (1670 -...
Jan Malura
-
Strážcem svého bratra
-
Zrození Šlépějí aneb Demlova bílá kniha
Jakub Deml
-
Mandaríni
Stanislav Komárek
