Jídlo a pití v pravěku a ve středověku
12
%
436 Kč 495 Kč
Sleva až 70% u třetiny knih
Od vzniku pračlověka uplynulo několik milionů let, od vzniku zemědělství asi deset tisíc let. Velmi dlouhé období sběračství a lovu na jedné straně a období záměrné výroby potravin na straně druhé mají svá specifika a rozdílné druhy a množství pramenů. Specializace na archeologii a historii sama o sobě není dostačující, autorka pracovala také s materiálem paleobotanických, osteologickým, ale i etnografickým, přičemž i v tomto směru byla v pracovním styku s předními světovými odborníky.
Tato kniha je už její čtvrtou o dějinách výživy a dovršuje cyklus poznání výživy a vaření od počátku lidstva do období národního obrození. Je věnována období nejdelšímu a na odbornost a rozsah speciálních znalostí nejnáročnějšímu.
Autor: | Magdalena Beranová |
Nakladatel: | Academia - nakladatelství |
ISBN: | 978-80-200-1991-2 |
Jazyk : | Čeština |
Druh: | Kniha |
Vazba: | Pevná bez přebalu lesklá |
Počet stran: | 512 |
Zařazení: | monografie • jídlo |
Mohlo by se vám také líbit..
-
Slované
Magdalena Beranová
-
O Labuti a Ruodolfu Bavorském
Magdalena Beranová
-
Byl jsem Mengeleho asistentem
Miklós Nyiszli
-
Ve čtrnácti sám v Osvětimi
Tomáš Radil
-
Slovník historiků umění. výtvarných k...
Anděla Horová; Lubomír Slavíček; Polana Bregantová
-
Otto Weininger
Chandak Sengoopta
-
Paměti jihohočeského odbojáře
Josef Pikl
-
Soudruzi!
Robert Service
-
Český knihtisk mezi pozdní gotikou a ...
Petr Voit
-
Věda života
Jiří Padevět
-
Dějiny bez hranic?
Echternkamp, Jörg
-
Dějiny vlasů
Martin Rychlík
-
Kniha v barvě krve
Ladislav Kudrna
-
Tělo za katrem
Lochmannová Alena
-
Dějiny české literatury 1945 - 1989 III
Pavel Janoušek
-
Dějiny české literatury 1945 - 1989 II
Pavel Janoušek