Jídlo a pití v pravěku a ve středověku
12
%
436 Kč 495 Kč
Sleva až 70% u třetiny knih
Od vzniku pračlověka uplynulo několik milionů let, od vzniku zemědělství asi deset tisíc let. Velmi dlouhé období sběračství a lovu na jedné straně a období záměrné výroby potravin na straně druhé mají svá specifika a rozdílné druhy a množství pramenů. Specializace na archeologii a historii sama o sobě není dostačující, autorka pracovala také s materiálem paleobotanických, osteologickým, ale i etnografickým, přičemž i v tomto směru byla v pracovním styku s předními světovými odborníky.
Tato kniha je už její čtvrtou o dějinách výživy a dovršuje cyklus poznání výživy a vaření od počátku lidstva do období národního obrození. Je věnována období nejdelšímu a na odbornost a rozsah speciálních znalostí nejnáročnějšímu.
Autor: | Magdalena Beranová |
Nakladatel: | Academia - nakladatelství |
ISBN: | 978-80-200-1991-2 |
Jazyk : | Čeština |
Druh: | Kniha |
Vazba: | Pevná bez přebalu lesklá |
Počet stran: | 512 |
Zařazení: | monografie • jídlo |
Mohlo by se vám také líbit..
-
Slované
Magdalena Beranová
-
O Labuti a Ruodolfu Bavorském
Magdalena Beranová
-
Mandaríni
Stanislav Komárek
-
Ve čtrnácti sám v Osvětimi
Tomáš Radil
-
Vlny vzpomínek
Pavel Spunar
-
Slovník historiků umění. výtvarných k...
Anděla Horová; Lubomír Slavíček; Polana Bregantová
-
Dějiny nové moderny 2 Lomy vertikál
Vladimír Papoušek
-
Otto Weininger
Chandak Sengoopta
-
Rozpad židovského života
Marcela Zoufalá; Jiří Holý
-
Opera omnia 15
Jan Amos Komenský
-
Vražda v Amsterdamu
Ian Buruma
-
Profesor Viktor Trkal
Miroslav Brdička; Viktor Trkal
-
Slovník pomístních jmen v Čechách III
Jana Matúšová
-
Český komiks první poloviny 20. století
Helena Diesing
-
Moskva, čtvrtý Řím
Katerina Clarková
-
Od evangelia k evangeliím
Petr Pokorný