Termín obdržení zásilky
Česká pošta Úterý 02.04
PPL Úterý 02.04
Osobní odběr Středa 03.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Retro ČS - Co bylo (a nebylo) za reálního socialismu

Retro ČS - Co bylo (a nebylo) za reálního socialismu
34 %

329  Kč 498 Kč

Zboží skladem, ihned k odeslaní
Pokud objednám nyní, kdy zboží dostanu

Sleva až 70% u třetiny knih

První, jedinečná a komplexní obrazová publikace o československém retrosvětě.Retro. CS čtenáře vrátí do let socialistického konzumu - k Věcem každodenní spotřeby, které provázely (anebo v nedostatkové socialistické ekonomice naopak neprovázely) průměrného obyvatele Československa. Pestrý obrazový doprovod umožní každému připomenout si éru ctyr dekád před rokem1989.Autor využívá bohatství osobního archivu, který určitě patří k Nejrozsáhlejší u nás. S pomocí vlastních zkušenosti a na základě dobové reklamy se pokoušel alespoň částečně rekonstruovat regály socialistických samoobsluh.Železná opona znamenala občanské nevolnictví, zároveň ale i bezpečí rezervace pro původní domácí výrobu a specifické značky. Ty, které jsme v porevolučním euforii Stejně vášnivými odvrhli, kterak se k nim po nasycení Temi globálního nadšeně vracet. Kniha Nabízí snímky toho, co jste Melia rádi, ať už v ústech, nebo v dětském pokoji, kde ani jedna z hraček nepocházela z Číny. Připomíná dobovou reklamu, socialistickou estetiku, probouzí vzpomínky.

Autor:
Nakladatel: Jota
Jazyk : Čeština
Vazba: Pevná bez přebalu matná
Počet stran: 256
Zařazení: monografie obrazové publikace 1948-1989 reklama a propagace hmotná kultura reálný socialismus spotřební zboží potravinářské výrobky
Mohlo by se vám také líbit..