Termín obdržení zásilky
Česká pošta Středa 24.04
PPL Středa 24.04
Osobní odběr Čtvrtek 25.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Československo a Svatý stolec. I. Úvodní studie

Československo a Svatý stolec. I. Úvodní studie
11 %

248  Kč 280 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Publikace je věnována vzájemným vztahům mezi Československem a Svatým stolcem v prvním desetiletí existence meziválečného Československa a je výsledkem několikaletého výzkumu v českých i vatikánských archivech. V našem dějepisectví představuje první podrobnější práci zaměřenou na tuto problematiku. Svatý stolec reprezentuje římskokatolickou církev, která si i přes výrazný propad podpory po roce 1918 udržovala pozici nejsilnější konfese v ČSR. Církevní a náboženské otázky, včetně vztahů s Vatikánem, ovlivňovaly v této době významně celý společenský život československého státu - politiku, kulturu a vzdělání, národnostní vztahy i sociálně ekonomické poměry. Navíc problematika náboženského a církevního vývoje podstatně zasahovala také do vývoje u československých sousedů, v okolních středoevropských státech.
Autor:
Nakladatel: Masarykův ústav AV ČR
ISBN: 9788086495736
Jazyk : Čeština
Počet stran: 230
Zařazení: monografie Československo Vatikán stát a církev křesťanství a politika zastupitelské úřady církevní správa církevní majetek 1918-1930
Mohlo by se vám také líbit..