Termín obdržení zásilky
Česká pošta Úterý 21.05
PPL Úterý 21.05
Osobní odběr Středa 22.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Slovanský Goethe v Pešti

Slovanský Goethe v Pešti
11 %

213  Kč 240 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih

Ján Kollár, nejdůležitější postava českého a slovenského národního hnutí, básník, vědec a duchovní pastor žil a tvořil po tři desetiletí v hlavním městě Uher. V tomto prostředí se zrodila jeho Slávy dcera, stejne jako jeho proslulé kázání Dobré vlastnosti národu slovanského, sem si také přivedl svou milovanou ženu Mínu.
Szemánova kniha pojednává o čilém duchovním živote uherského hlavního města a jeho působení na Kollára i na jednotlivá národní hnutí: české, slovenské, chorvatské, srbské a maďarské. Na základě nových pramenů autor rekonstruuje rovnež pešťský evangelický církevní život, který Kollárovo dílo i činy do značné míry determinoval.
Kniha maďarského literárního historika, bohemisty, slovakisty a univerzitního profesora Róberta Kisse Szemána staví bádání o Kollárovi na zcela nové základy. Pomocí rozsáhlého filologického aparátu načrtá poutavým způsobem portrét této velké postavy českého národního obrození.

Autor:
Nakladatel: Filip Tomáš - Akropolis
ISBN: 9788073041755
Jazyk : Čeština
Vazba: brožovaná
Počet stran: 212
Zařazení: 19. stol. monografie česká poezie literárněvědné rozbory intelektuální život národní identita slovanství literární symboly Kollár, Ján, protestantismus
Mohlo by se vám také líbit..