Termín obdržení zásilky
Česká pošta Středa 15.05
PPL Středa 15.05
Osobní odběr Čtvrtek 16.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Zmizelý svět Podkarpatské Rusi ve fotografiích Rudolfa Hůlky (1887–1961)

Zmizelý svět Podkarpatské Rusi ve fotografiích Rudolfa Hůlky (1887–1961)
12 %

370  Kč 420 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Česko-anglická publikace představuje dokumentárně velmi cenný výběr fotografií z rozsáhlé sbírky čítající téměř 4 400 obrazových materiálů, kterou v průběhu první třetiny 20. století vytvořil český ministerský úředník, překladatel ukrajinské literatury a amatérský fotograf Rudolf Hůlka.
V jeho fotografickém díle se nám dochovala velmi pestrá směs obrazových materiálů, která poskytuje jedinečné svědectví o životě v meziválečném Československu a některých dalších částech Evropy a severní Afriky. Hůlkova sbírka, kterou spravuje pražská Slovanská knihovna, tak zejména ve vztahu k dějinám, kultuře a etnografii historického území Podkarpatské Rusi – jedné ze čtyř samosprávných zemí Československa v letech 1919–1939 – významně rozšiřuje dosud známé zdroje obrazových dokumentů.
Fotografie jsou badatelsky unikátním materiálem etnografického charakteru, který zaznamenává krásu přírodních scenérií, proměny krajiny vlivem lidské činnosti, rozmanitost lidských aktivit a tradic, dobových oděvů a lidových výrobků, malebnost, ale současně tvrdost každodenního zápasu o holé živobytí v karpatských vesnicích, na samotách i ve městech.
Nevelkou, ale pozoruhodnou část sbírky tvoří snímky městských i venkovských židovských obyvatel.
Autor:
Nakladatel: Národní knihovna ČR
ISBN: 9788070506301
Jazyk : Česko-Anglický
Vazba: pevná
Počet stran: 292
Zařazení: fotografické publikace 20. stol. studie historické fotografie každodenní život 19.-20. stol. překladatelé dokumentární fotografie 1918-1938 fotografové Podkarpatská Rus (Ukrajina) fotografické sbírky Hůlka, Rudolf,
Mohlo by se vám také líbit..