Termín obdržení zásilky
Česká pošta Středa 03.04
PPL Středa 03.04
Osobní odběr Čtvrtek 04.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Marxismus jako projekt nové společnosti

Marxismus jako projekt nové společnosti
9 %

174  Kč 190 Kč

Odesíláme do 3 až 5 dní

Sleva až 70% u třetiny knih

Publikace pojednává o transformaci společenských věd v Československu v období od konce druhé světové války do začátku takzvané normalizace se zřetelem na jejich politickou roli, jak se prosazovala především v politickém vzdělávání a později ve vědeckém zkoumání politiky.

První studie sleduje budování politického školství, etablování vědeckého komunismu, postupnou rehabilitaci sociologie v první polovině 60. let a ustavování politologické disciplíny ve druhé polovině dekády. Nastiňuje přínos společenskovědních expertních týmů v reformách pražského jara 1968 a základní postupy likvidace jejich reformních projektů v počátcích „normalizace“. Druhá studie přibližuje ideové konflikty ve společenských vědách, jež vyústily v politické a mocensky řešené kauzy, jako součást dobového sporu o emancipaci, respektive stranické řízení těchto věd v kontextu procesu destalinizace a pozvolné společenské liberalizace.

Autor:
Nakladatel: Ústav pro soudobé dějiny AV ČR
ISBN: 9788072851751
Jazyk : Čeština
Vazba: brožovaná
Počet stran: 131
Zařazení: monografie společenské vědy komunistický režim ideologie marxismus věda a politika vědní politika
Mohlo by se vám také líbit..