Termín obdržení zásilky
Česká pošta Pátek 26.04
PPL Pátek 26.04
Osobní odběr Pondělí 29.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Kapitoly z obecných dějin

Kapitoly z obecných dějin
10 %

260  Kč 290 Kč

Expedice za 2 až 3 dny

Sleva až 70% u třetiny knih
Tato kolektivní monografie, již tvoří soubor volně souvisejících statí z dějin diplomacie a mezinárodních vztahů, představuje obor světových, respektive obecných dějin z mnoha různých úhlů pohledu.
Jednotlivé kapitoly potvrzují hlubokou, až do středověku zakořeněnou tradičnost řady postupů a stereotypů v mezinárodní politice a diplomacii. Zároveň přinášejí poznání, že vedle těchto neustále se upevňujících rituálů, které zaručovaly jakousi tendenci k normativnosti ve světové politice, neustále existoval, ba dokonce se i rozšiřoval prostor pro samostatnou reakci jedince, jež naopak začasté dokázala do této oblasti vnášet neočekávanou dynamiku s kladnými i zápornými důsledky.
Monografie poukazuje i na proměnlivost obsahu termínu světové dějiny a analyzuje současný sklon ke světové globalizaci, prezentovaný nikoli jako něco, co se objevilo v posledních desetiletích, nýbrž jako proces s hlubokou historickou ukotveností a systémovou logikou.
Autor:
Nakladatel: Filozofická fakulta UK v Praze
ISBN: 9788073085216
Jazyk : Čeština
Vazba: brožovaná
Počet stran: 331
Zařazení: světové dějiny kolektivní monografie dějiny mezinárodních vztahů
Mohlo by se vám také líbit..