Termín obdržení zásilky
Česká pošta Středa 03.04
PPL Středa 03.04
Osobní odběr Čtvrtek 04.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Erbovní mapa hradů, zámků a tvrzí v Čechách 3

Erbovní mapa hradů, zámků a tvrzí v Čechách 3
26 %

237  Kč 320 Kč

Expedice za 2 až 3 dny

Sleva až 70% u třetiny knih
Třetí díl Erbovní mapy pokrývá území severovýchodně od Kolína a Poděbrad na rozhraní středních a východních Čech. Na východě jsou šlechtická sídla graficky zmapována až k Pardubicím a Hradci Králové, na severu se podíváme do okolí Jičína, Sobotky a Nové Paky.

Mapa graficky zobrazuje dosud stojící zámky, hrady a tvrze této oblasti. Sídla, která se nedochovala, jsou většinou zaznamenána pouze příslušnou značkou. Významnější z nich jsou zakreslena nikoliv jako zříceniny, ale v ideální podobě z časů jejich zašlé slávy. Jednotliví stavebníci z řad šlechty či církevních a světských organizací jsou zde představeni pomocí svých erbů. Další zobrazené erby patří rodům žijícím na tomto území dlouhodoběji, z nichž některé se po svém sídle jmenují, nebo jeho jméno mají ve svém přídomku. Erbovní mapa, jejíž jednotlivé díly budou postupně vycházet, je pokusem zachytit z trochu jiného pohledu to nesmírné bohatství hradů, zámků a tvrzí, které v Čechách stály, rozpadávají se a z nichž ty šťastnější dosud stojí.
Autor:
Nakladatel: Chvojkovo nakladatelství
ISBN: 9788086183701
Jazyk : Čeština
Počet stran: 63
Zařazení: obrazové publikace Čechy (Česko) hrady tvrze zámky šlechtické rody rodové znaky šlechtická sídla
Mohlo by se vám také líbit..