Termín obdržení zásilky
Česká pošta Pondělí 01.04
PPL Pondělí 01.04
Osobní odběr Úterý 02.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Domažlice

Domažlice
21 %

115  Kč 145 Kč

Expedice za 2 až 3 dny

Sleva až 70% u třetiny knih
V této publikační řadě vydává nakladatelství Resonance Domažlice brožované publikace přibližující konec války v daném místě doposud neobvyklým způsobem: zaměřeným na historii a bojovou cestu všech jednotek US Army, které se na osvobození podílely. První strana obálky je tradičně věnována ústřední dominantě místa, na 2. straně jsou fotografie velitelů jednotek a vyšších útvarů US Army, které se na osvobození podílely, 3. strana je věnována současnosti – záběry z oslav osvobození a ze současného života nástupnických jednotek osvoboditelů, 4. strana přináší geografickou orientaci místa a pohledy na současné město/obec a okolí.

Vnitřní část publikace přináší přehled situace na konci války z evropského hlediska a v detailu situaci v Čechách a dále na úseku, v němž se dané město/obec nachází. K tomu se řadí informace o průběhu konce války v tomto místě a popis historie a bojové cesty všech jednotek, které se na jeho osvobození podílely s mnoha podrobnostmi, které doposud nejsou dostatečně známy anebo jsou zcela neznámé. Fotopříloha sestává z několika desítek historických fotografií vztahujících se k těmto jednotkám i k osvobozenému místu. Popisky fotografií jsou trojjazyčné – česky, anglicky, německy. Cizojazyčné jsou překlady úvodního slova starosty osvobozeného města/obce, autor-ský úvodník a doslov.
Autor:
Nakladatel: Resonance
ISBN: 9788090606241
Jazyk : Čeština
Počet stran: 65
Mohlo by se vám také líbit..