Termín obdržení zásilky
Česká pošta Středa 15.05
PPL Středa 15.05
Osobní odběr Čtvrtek 16.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Lidé ze Starých Hamrů ve 20. století

Lidé ze Starých Hamrů ve 20. století

88  Kč 90 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Knížka popisuje životní každodennost beskydských horalů na horní Ostravici v údolní enklávě Hamry - Říky na pomezí obcí Staré Hamry a Bílá a jejich letních hostů v období 1963 - 1994. Dále charakterizuje turistické trasy Moravskoslezských Beskyd v oblasti Zadních hor mezi pásmem Předních hor na severu (Radhošť - Kněhyně - Čertův mlýn - Smrk - Lysá hora a Travný) a hraničním pásmem se Slovenskem na jihu (Vysoká - Třeštík – Bumbálka – Beskyd – Bobek - Konečná – Baraní - Bílý kříž). Konečně pak představuje prázdninové návštěvy někdejších autorových žáků, přátel a vědeckých spolupracovníků v období tzv. normalizace (rezistenční skupina JUDr. Zdeňka Flajzara).

Jde o rozsáhlejší ilustrovaný historický fejeton, vypovídající o dlouhodobé spolupráci beskyských horalů se skupinou východočeských, středomoravských, slezských a středoslovenských intelektuálů při budování "nových" Starých Hamrů po výstavbě údolní přehrady Šance – Řečice a o formách odporu skupiny demokratických intelektuálů postižených perzekucí normalizačního režimu let 1969 – 1989.
Autor:
Nakladatel: Olomoucké vzdělávací sdružení,
ISBN: 9788090540613
Jazyk : Čeština
Počet stran: 60
Mohlo by se vám také líbit..