Termín obdržení zásilky
Česká pošta Úterý 02.04
PPL Úterý 02.04
Osobní odběr Středa 03.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Prusové v Brně

Prusové v Brně
14 %

207  Kč 240 Kč

Expedice za 2 až 3 dny

Sleva až 70% u třetiny knih
Knížka o Brně má jako hlavní téma prusko-rakouskou válku, zejména po stránce jejího dopadu na naše město. Budete překvapeni, kolik fotografií z roku 1866 v knize najdete, přičemž v dané době se fotografovalo téměř výhradně v ateliérech. Kromě fotografií je zde i řada velmi zajímavých litografií, většinou barevných, mapujících aktuální události doby, přičemž tři jsou dokonce přímo z Brna. Interesantní je i zdroj těchto obrázků - jde o soukromou knihovnu císaře Viléma. S ohledem na to, že vše se odehrávalo už před více jak stopadesáti lety, v mnoha historických publikacích z Brna se lze o této době mnohé dočíst.
V knize jsou ještě další tři malá témata a to Baťa a Brno, Začátky létání v Brně a Historie ulice Anenské. Pokud se týká Bati, je nejzajímavější historie jeho plánovaného mrakodrapu v Brně a souvisejících peripetií. Pokud jde o začátky létání, Brno za Prahou nijak nezaostávalo, spíš naopak, což Brňany samozřejmě potěší. U Anenské ulice je dost zajímavý její vývoj zejména na konci devatenáctého a na začátku dvacátého století.
Autor:
Nakladatel: Josef Filip 1938
ISBN: 9788090634947
Rok vydání: 2017
Jazyk : Čeština
Vazba: brožovaná
Počet stran: 152
Mohlo by se vám také líbit..