Termín obdržení zásilky
Česká pošta Pondělí 13.05
PPL Pondělí 13.05
Osobní odběr Úterý 14.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Krajinou druidů aneb Keltové na území Čech

Krajinou druidů aneb Keltové na území Čech
13 %

130  Kč 149 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Otazníky naší předslovanské historie? Jak vypadala česká krajina před osídlením slovanskými národy? Kdo byli Keltové a odkud sem přišli? Odborníci předpokládají, že se už kolem roku 700 na většině území české kotliny mluvilo protokeltskými jazyky. Vznikaly zemědělské osady, samostatné dvorce i nejrůznější opevnění a bylo zvykem pohřbívat mrtvé především žehem na různě velká pohřebiště. Rozsáhlé mohyly s hrobovými komorami, do kterých byli mrtví ukládáni s vozy, šperky, zbraněmi a s předměty dováženými až z Itálie, a hrazené dvorce či opevněná sídla ukazují na existenci elity, kterou archeologové s nadsázkou označují jako knížata doby halštatské. To všechno se radikálně změnilo okolo roku 400 před naším letopočtem. V té době dorazili do našich končin keltští bojovníci ze západu. A právě to jsou tzv. historičtí Keltové, o nichž se dočítáme ve zprávách antických autorů. Ano, ti Keltové, v jejichž společnosti existovala skupina „vědoucích“, které známe pod názvem druidové. Vydejme se za nimi do doby před více jak dvěma tisíciletími, do časů krutého i fascinujícího českého barbarika.
Autor:
Nakladatel: Nakladatelství XYZ s.r.o.
ISBN: 978-80-7388-193-1
Rok vydání: 2009
Jazyk : Čeština
Druh: Kniha
Vazba: Pevná s přebalem lesklá
Počet stran: 234
Zařazení: populárně-naučné publikace Čechy (Česko) kultura a společnost posvátná místa záhady Keltové keltská náboženství keltská magie
Mohlo by se vám také líbit..