Termín obdržení zásilky
Česká pošta Pondělí 20.05
PPL Pondělí 20.05
Osobní odběr Úterý 21.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Chladná vlast

Chladná vlast
9 %

353  Kč 389 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Andreas Kossert v této knize otřásá mýtem úspěšné integrace Němců odsunutých po roce 1945. Poprvé máme před sebou pravdivý obraz jejich osudu ve Spolkové republice — v zemi, která se stala jejich novou, chladnou vlastí. Dozvídáme se o jejich obtížném novém začátku a o životních podmínkách v „zemi hospodářského zázraku“. Odsunutí obyvatelé se ve své nové vlasti potýkali s mnohými problémy, počínaje odporem místních proti prudkému návalu „cizinců“, který zcela proměnil sociální strukturu německého obyvatelstva, až po předsudky a nenávist spojenou s hospodářským vyrovnáním. To vše způsobilo rozdělení německé společnosti. Noví přistěhovalci, kteří začínali od nuly, byli však zároveň významnou hnací silou modernizace; bez nich by se žádný „hospodářský zázrak“ nekonal. Politický zájem o tuto skupinu obyvatel kontrastoval s izolací společenskou.
Autor:
Nakladatel: Host
Jazyk : Čeština
Druh: Kniha
Vazba: Pevná s přebalem matná
Počet stran: 480
Zařazení: monografie Německo vyrovnání se s minulostí 1945-1948 odsun Němců Němci nucené vystěhování integrace imigrantů 1945-1955
Mohlo by se vám také líbit..