Termín obdržení zásilky
Česká pošta Úterý 02.04
PPL Úterý 02.04
Osobní odběr Středa 03.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Dokonalý člověk a jeho svět v zrcadle islámské mystiky

Dokonalý člověk a jeho svět v zrcadle islámské mystiky
11 %

186  Kč 209 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Koncept dokonalého člověka nesporně patří k jednomu z nejpodstatnějších a nejproduktivnějších témat islámské mystiky (súfismu). Jeho odraz nacházíme na stránkách spisů mnoha významných súfijských učenců. Svou pozornost mu věnoval rovněž vrcholný představitel tzv. filozofického súfismu, šajch Muhjiddín ibn ´Arabí. Pro zcela mimořádný vliv jeho myšlení jej často přezdívali čestným titulem (Největší mistr). Dokonalý člověk byl pro Ibn ´Arabího mostem mezi Stvořením a jeho Stvořitelem. Kniha představuje na pozadí jednoho z "menších" Ibn ´Arabího pojednání nazvaného klíčová témata a tendence, které se k bytí dokonalého člověka váží. aš-Šajch al-akbar Koncept dokonalého člověka nesporně patří k jednomu z nejpodstatnějších a nejproduktivnějších témat islámské mystiky (súfismu). Jeho odraz nacházíme na stránkách spisů mnoha významných súfijských učenců. Svou pozornost mu věnoval rovněž vrcholný představitel tzv. filozofického súfismu, šajch Muhjiddín ibn ´Arabí. Pro zcela mimořádný vliv jeho myšlení jej často přezdívali čestným titulem (Největší mistr). Dokonalý člověk byl pro Ibn ´Arabího mostem mezi Stvořením a jeho Stvořitelem. Kniha představuje na pozadí jednoho z "menších" Ibn ´Arabího pojednání nazvaného klíčová témata a tendence, které se k bytí dokonalého člověka váží. Dokonalý člověk a jeho svět v zrcadle islámské mystiky Koncept dokonalého člověka nesporně patří k jednomu z nejpodstatnějších a nejproduktivnějších témat islámské mystiky (súfismu). Jeho odraz nacházíme na stránkách spisů mnoha významných súfijských učenců. Svou pozornost mu věnoval rovněž vrcholný představitel tzv. filozofického súfismu, šajch Muhjiddín ibn ´Arabí. Pro zcela mimořádný vliv jeho myšlení jej často přezdívali čestným titulem (Největší mistr). Dokonalý člověk byl pro Ibn ´Arabího mostem mezi Stvořením a jeho Stvořitelem. Kniha představuje na pozadí jednoho z "menších" Ibn ´Arabího pojednání nazvaného klíčová témata a tendence, které se k bytí dokonalého člověka váží. Úradky Boží pro nápravu lidského království Koncept dokonalého člověka nesporně patří k jednomu z nejpodstatnějších a nejproduktivnějších témat islámské mystiky (súfismu). Jeho odraz nacházíme na stránkách spisů mnoha významných súfijských učenců. Svou pozornost mu věnoval rovněž vrcholný představitel tzv. filozofického súfismu, šajch Muhjiddín ibn ´Arabí. Pro zcela mimořádný vliv jeho myšlení jej často přezdívali čestným titulem (Největší mistr). Dokonalý člověk byl pro Ibn ´Arabího mostem mezi Stvořením a jeho Stvořitelem. Kniha představuje na pozadí jednoho z "menších" Ibn ´Arabího pojednání nazvaného klíčová témata a tendence, které se k bytí dokonalého člověka váží.
Autor:
Nakladatel: Orientální ústav AV ČR
ISBN: 80-85425-55-6
Rok vydání: 2004
Jazyk : Čeština
Vazba: Vázaný
Počet stran: 132
Zařazení: studie texty komentovaná vydání společnost súfismus súfijové duchovní literatura islámská mystika 12.-13. stol. učení súfismu dokonalost
Mohlo by se vám také líbit..