Termín obdržení zásilky
Česká pošta Středa 15.05
PPL Středa 15.05
Osobní odběr Čtvrtek 16.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Jak číst a psát odborný text ve společenských vědách

Jak číst a psát odborný text ve společenských vědách
11 %

226  Kč 255 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Kniha je určena studentům společenských věd. V první části zde ti, kdo se dosud nesetkali s náročnějším odborným textem, naleznou několik rad, jak jej číst. Většina textu je však věnována základním zásadám, jichž je dobré se držet při psaní odborného textu. Čtenáři se zde seznámí se základními žánry společenskovědní odborné stati, s drobnými informačními žánry, s tím, jak vést odkazový aparát a jak dostát pravidlům publikační etiky. Samostatná kapitola je pak věnována ústnímu projevu, a to jak na seminářích, tak na konferencích a pracovních zasedáních. V závěrečné kapitole se čtenáři dozví, co se děje s odborným textem v redakci odborného časopisu nebo v nakladatelství předtím, než je vydán tiskem. Rady týkající se strategie a taktiky psaní odborného textu jsou určeny nejen těm, kdo se chystají psát diplomovou práci, ale i začátečníkům stojícím před úkolem napsat první seminární práci. Text sice vznikl v reakci na praktické potřeby studentů sociologie, ale předkládá rady obecnější, které mohou pomoci pri počátečním tápání i studentům ostatních společenských věd. Některé autorčiny zkušenosti by mohly zajímat i začínající pedagogy.
Autor:
Nakladatel: PhDr. Alena Miltová
ISBN: 80-86429-40-7
Rok vydání: 2007
Jazyk : Čeština
Druh: Kniha
Vazba: Brožovaná bez přebalu matná
Počet stran: 210
Zařazení: společenské vědy metodické příručky stylistika učební texty odborné texty porozumění (lingvistika) odborné písemné práce
Mohlo by se vám také líbit..