Termín obdržení zásilky
Česká pošta Úterý 23.04
PPL Úterý 23.04
Osobní odběr Středa 24.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Druhý život českých svitků tóry

Druhý život českých svitků tóry
8 %

55  Kč 60 Kč

Expedice za 2 až 3 dny

Sleva až 70% u třetiny knih
Doprovodný katalog k výstavě přibližující osudy svitků Tóry pocházejících z Čech a Moravy, které jsou dnes zapůjčovány k náboženským účelům židovským komunitám po celém světě. Katalog mapuje „druhý život“ těchto svitků. V roce 1964 byla odprodána do zahraničí podstatná část unikátní sbírky svitků Tóry a s nimi souvisejících povijanů na Tóru z majetku tehdejšího Státního židovského muzea v Praze. Katalog představuje tradici svitku Tóry, jeho místo v životě synagogy a ozřejmuje vznik a funkci povijanů na Tóru. Dále osvětluje osudy českých a moravských svitků Tóry za holocaustu i po válce se zvláštním zřetelem k okolnostem jejich odprodeje. Katalog také představuje kopie archivních dokumentů a nárys současného umístění svitků ve světě. Na vybraných příkladech se pokouší přiblížit vazby vzniklé mezi českými a moravskými obcemi a židovskými obcemi ve světě, které dnes svitky užívají.
Nakladatel: Židovské muzeum v Praze
ISBN: 80-86889-41-6
Rok vydání: 2006
Jazyk : Čeština
Druh: 1 x kniha
Počet stran: 72
Zařazení: Praha (Česko) Londýn (Anglie) muzejní sbírky biblické texty katalogy výstav židovské památky pergamenové rukopisy židovská liturgie hebrejské rukopisy Bible. liturgické textilie svitky hebrejské staré tisky jidiš tisky
Mohlo by se vám také líbit..