Termín obdržení zásilky
Česká pošta Středa 15.05
PPL Středa 15.05
Osobní odběr Čtvrtek 16.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Z hlubin bezedných

Z hlubin bezedných
8 %

201  Kč 218 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Kniha sestry M. T. Winter vypráví příběh paní Ludmily Javorové z Brna, která v prosinci 1970 přijala z rukou biskupa Felixe Davídka římskokatolické kněžské svěcení a přes útrapy všeho druhu zůstala tomuto povolání věrná, nakolik jí to situace dovolila. Klíčová noční scéna svěcení patří k nejpoutavějším místům knihy, jakkoli čtenář zřetelně cítí i její kontroverznost. Paní Ludmila se neptá, proč se biskup Davídek odhodlal ke svěcení žen a proč právě kvůli této otázce dopustil rozpad své církve, nýbrž vypráví, co tento odvážný krok znamenal pro ni, tehdy devětatřicetiletou ženu z tradiční katolické rodiny, jak svému kněžství porozuměla, jakou spiritualitu a jaký smysl v něm nalezla. Ve své spiritualitě si klade základní otázku – kolik pozornosti věnovala Boží přítomnosti v obyčejných věcech a obyčejných situacích. Příběh Ludmily Javorové je však také příběhem utrpení, nepřijetí a nepochopení, příběhem samoty člověka, který se vydal na neznámé cesty. Ve spiritualitě paní Ludmily se přesto neobjevuje glorifikace utrpení. Kniha sestry M. T. Winter vypráví příběh paní Ludmily Javorové z Brna, která v prosinci 1970 přijala z rukou biskupa Felixe Davídka římskokatolické kněžské svěcení a přes útrapy všeho druhu zůstala tomuto povolání věrná, nakolik jí to situace dovolila. Klíčová noční scéna svěcení patří k nejpoutavějším místům knihy, jakkoli čtenář zřetelně cítí i její kontroverznost. Paní Ludmila se neptá, proč se biskup Davídek odhodlal ke svěcení žen a proč právě kvůli této otázce dopustil rozpad své církve, nýbrž vypráví, co tento odvážný krok znamenal pro ni, tehdy devětatřicetiletou ženu z tradiční katolické rodiny, jak svému kněžství porozuměla, jakou spiritualitu a jaký smysl v něm nalezla. Ve své spiritualitě si klade základní otázku – kolik pozornosti věnovala Boží přítomnosti v obyčejných věcech a obyčejných situacích. Příběh Ludmily Javorové je však také příběhem utrpení, nepřijetí a nepochopení, příběhem samoty člověka, který se vydal na neznámé cesty. Ve spiritualitě paní Ludmily se přesto neobjevuje glorifikace utrpení.
Autor:
Nakladatel: Cesta
ISBN: 80-7295-042-8
Rok vydání: 2003
Jazyk : Čeština
Vazba: vázaná
Počet stran: 260
Zařazení: biografie 20. stol. Československo stát a církev kněžství katoličtí kněží organizace a struktura církve skrytá církev ženy v církvi Javorová, Ludmila,
Mohlo by se vám také líbit..