Termín obdržení zásilky
Česká pošta Středa 24.04
PPL Středa 24.04
Osobní odběr Čtvrtek 25.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Hebrejská bible a dějiny

Hebrejská bible a dějiny
18 %

326  Kč 398 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Hebrejská bible, Starý zákon, je Písmem židů a první půlí Písma křesťanů. Představuje sbírku spisů, které vznikaly v průběhu více než tisíciletých dějin izraelského lidu. Proto je mezi spisy Starého zákona na jedné straně a životem star(ověk)ého Izraele a jeho dějinami na straně druhé hluboký vztah. Porozumění jednomu je odkázáno na porozumění druhému.
Z toho vychází pojetí této publikace, která přehledně a systematicky shrnuje současné poznatky starozákonního bádání. Její první část přináší přehled starších izraelských dějin, který zároveň zvažuje starozákonní tradice; druhá část konfrontuje starozákonní literaturu, zvláště její druhy a žánry, s konkrétní tváří života ve starém Izraeli; nejobsáhlejší třetí část je věnována jednotlivým spisům Starého zákona. Kniha poslouží předně tomu, kdo se věnuje studiu biblistiky, uvítají ji však všichni, kdo chtějí Starému zákonu lépe porozumět, například z hlediska religionistického či kulturně historického.
Rolf Rendtorff (1925–2014) patří k předním současným znalcům Starého zákona. Byl členem několika světových organizací (např. World Union of Jewish Studies či Society of Biblical Literature) a spoluvydavatelem časopisu Kirche und Israel. Soustavně se podílel na křesťansko-židovském dialogu.
Autor:
Nakladatel: Vyšehrad
ISBN: 9788074295416
Rok vydání: 2015
Jazyk : Čeština
Druh: Kniha
Vazba: Pevná bez přebalu matná
Počet stran: 376
Mohlo by se vám také líbit..